Konak Belediyesi'nin İlk Kadın Başkanından İlk İcraat: Kapılarda Şifreye Gerek Yok - Son Dakika
Güncel

Konak Belediyesi'nin İlk Kadın Başkanından İlk İcraat: Kapılarda Şifreye Gerek Yok

Konak Belediyesi\'nin İlk Kadın Başkanından İlk İcraat: Kapılarda Şifreye Gerek Yok

Konak Belediye Başkanı seçilen Sema Pekdaş, İzmir İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra meclis üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

03.04.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediye Başkanı seçilen Sema Pekdaş, İzmir İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra meclis üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Pekdaş, yaklaşık 300 kişi birlikte meydandan belediyeye yürüdü. Belediye çalışanları tarafından 10. Yıl Marşı çalınarak karşılanan Pekdaş, başkanlık katına çıktığında makam odasında kapının kenarında bulunun şifre kutusunu kırdı. Pembe güllerin hediye edildiği Pekdaş'a görevi Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör devretti. Güngör, 'Beş yıl çok kısa bir süre. Umarım çok uzun yılar hizmet verirsinizö diyerek mühürü teslim etti. Konak Belediye Başkanlığı yarışına CHP'den aday gösterilmeyince DSP'ye geçip aday olan Hakan Tartan'ın yurtdışında olduğu öğrenildi. Konak Belediye Başkanı Pektaş, 'İlk işimiz Atamızı ziyaret etmek oldu. Ona minnet ve şükranımızı sunduk. Çünkü bu ülkenin bir kadın yurttaşı olarak ben kamu kurumunda bir temsil görevine geliyorsam bu büyük Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni laik bir hukuk devleti olarak kurmasının sonucudur. Laik hukuk devletindeki demokrasininde tam demokrasi haline gelebilmesi kadınların karar organlarında eşit temsili ile olacak. Çağın düşünce tarzına uygun bir düşünce sistemi ve çalışma temposuyla ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak zorundayız. Bunun için kadın erkek kol kola vererek çalışmak gerekiyor. Benim Konak Belediyesi'nin ilk kadın başkanı olarak sorumluluğum ağır. Hem demokrasiye olan borcum, hem kadın arkadaşlarıma olan borcum ağır. Bu sorumlulukla biz herkesle kol kola çalışacağız. Konak'ı büyük bir aile haline getireceğiz. Dertlerimize birlikte çözüm arayacağız, üzüntümüzü paylaşarak azaltacağızö dedi.

'SOKAKTAN GELDİM, HERKESTEN BİR ŞEY ÖĞRENDİMö

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, halkın belediyesini oluşturabilmek için ilk olarak kapılardaki şifreleri kırdığını belirterek şöyle konuştu:

'İlk işimiz kapılardaki şifreleri sökmek oldu. Adaylık dönemimde bir televizyon programında 'ilk işiniz ne olacak' diye sordular. Birden 'kapılardaki şifreleri sökmek olacak' dedim. Çünkü halkın belediyesini yaratıyorsak eğer şifrelere kapılara gerek yok. Biz birlikte üreteceğiz birlikte yöneteceğiz. Ben kampanyam boyunca hep sokaktaydım. Herkesten bir şey öğrendim. Bizim iyi çalışmalar yapabilmemiz için bu temaslara dokunuşlara ve birlikteliklere ihtiyacımız var. İlk icraatımızı yaptık, şifrelerimizi söktük. Konak ailesi olmanın ilk yolunu da çalışanlarımızla bir aile olmanın temelini atarak gerçekleştireceğizö dedi. Pekdaş, başkanlık pastasını keserken 'Ağzımızın tadı hep yerinde olsunö dedi. Pekdaş, Konak Belediyesi'nin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konak Belediyesi'nin İlk Kadın Başkanından İlk İcraat: Kapılarda Şifreye Gerek Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement