Konak Belediyesine yol tepkisi: "Çukurlardan yolda yürüyemez olduk" - Son Dakika
Güncel

Konak Belediyesine yol tepkisi: "Çukurlardan yolda yürüyemez olduk"

Konak Belediyesine yol tepkisi: "Çukurlardan yolda yürüyemez olduk"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, "Çukurlardan yollarda yürüyemez olduk, otuz yılda Konak, bir asır geriye gitti" diyerek Konak Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdül Batur'a tepki gösterdi.

11.05.2022 11:33  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, "Çukurlardan yollarda yürüyemez olduk, otuz yılda Konak, bir asır geriye gitti" diyerek Konak Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdül Batur'a tepki gösterdi.

Kentsel dönüşüm ve çarpık yapılaşma tartışmalarının sürekli yaşandığı Konak'ta, şimdide 'Köstebek yuvası' polemiği başladı. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Konak'taki mahallelerde gözle görülen ve vatandaşlara büyük sorun yaşatan çukurları paylaştı. Konak Belediyesinin hizmet üretemediğini ve yolların köstebek yuvasını andırdığının altını çizen Başkan Başdaş, "Bırakın yeni yollar açmayı mevcut yollar çöküyor ve çukurlardan araçlar zarar görüyor, Allah korusunun bu çukurlara, çocuklarımız düşer ve telafisi mümkün olmayan acılar yaşarız diye korkuyorum" dedi.

"İNSANLAR KONAK'TAN KAÇIYOR"

Mevcut sorunlardan dolayı insanların artık Konak'tan kaçtığını söyleyen Sait Başdaş, "Denizi gören manzarası ve doğal güzellikleri için bir zamanlar herkesin gelmek için can attığı ilçemizin sokakları, beceriksiz zihniyet yüzünden artık moloz kokuyor. İnsanlar doğal gazı olmayan, çukurlarla dolu, dar sokaklarda yaşamamak için Konak'tan kaçıyor. Son 13 yılda, ilçemizden 75 bin insan göç etti. Her geçen gün bu göç devam ediyor" dedi.

GÜRÇEŞME CADDESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Yeşildere Caddesi'ne alternatif olarak planlanan ve Buca trafiğini rahatlatması hedeflenen Gürçeşme Caddesi'nde duran çalışmalar neticesinde, inşaat alanın moloz yığınına döndüğünü, insanların hafriyatlarını gece geç saatlerde gelerek buraya döktüğünü söyleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, "Gürçeşme Caddesi'nde onlarca ev istimlak edildi ve çalışmalar başladı ama maalesef ilerleme kaydedilemiyor. Bölge şu an terkedilmiş bir şantiye görünümünde. Bölge terkedilmiş bir görünümde olduğu için geceleri gelip buraya hafriyat ve çöp dökülüyor. İzmir'in göbeğinde 21. Yüz yılda Konak bunu hak etmiyor" açıklamasında bulundu.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konak Belediyesine yol tepkisi: 'Çukurlardan yolda yürüyemez olduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy
    11:43 Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy

    Trabzon'da tarihi İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda 40 yıldır kitap satarak geçimini sağlayan İsmail Gürsoy, topladığı bağışlarla sahipsiz kedileri doyuruyor. Gürsoy, cami avlusunda beslediği kediler için hayırseverlerden yardım alıyor ve onları düzenli olarak besliyor.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi
    11:42 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. Cengiz'in cenazesi, adli tıpta tamamlanan işlemlerin ardından ailesine teslim edilirken katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları sürüyor.

  • Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor
    11:42 Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor

    Tek katlı ev ve ahırların kar altında kaldığı Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor. Bahar mevsiminde yoğun kar alan ve kırsaldaki evlerin kara gömüldüğü kentte, vatandaşlar zorlu bir yaşam sürüyor.

  • Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    11:42 Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çınarlı Mahallesi'ndeki bir barda yapılan operasyonda ruhsatsız 7 tabanca, 18 av tüfeği ve 12 mermi ele geçirdi. Operasyonda Tahsin C. ve Ersen D. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.


Advertisement