Konak'ta Nisan Ayı Dolu Dolu Geçecek - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Nisan Ayı Dolu Dolu Geçecek

Konak\'ta Nisan Ayı Dolu Dolu Geçecek

İzmir’in kalbi Konak, baharın müjdecisi nisan ayında tiyatrodan sinema gösterimine, söyleşilerden sergi açılışlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

04.04.2016 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in kalbi Konak, baharın müjdecisi nisan ayında tiyatrodan sinema gösterimine, söyleşilerden sergi açılışlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Konak Belediyesi'nin dolu dolu geçecek nisan ayı etkinliklerinde, 6 Nisan Çarşamba günü Bağımsız Türkiye Sineması İzmir buluşmaları kapsamında Koloni filminin yönetmeni Gülcan Keltek, Konak'a konuk olacak. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki etkinlik saat 19.00'da başlayacak. 14 Nisan Perşembe günü de Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 126. doğum günü kutlanacak. Hatay Semti'ndeki Halikarnas Balıkçısı Sokağı'nda düzenlenecek anma etkinliğinde söyleşi, fotoğraf sergisi ve müzik dinletisi yer alacak.

HER CUMARTESİ TİYATRO VAR

Konak Belediyesi'nin büyük ilgi gören Çocuklara Cumartesi Oyunları adlı etkinliği nisan ayında da devam edecek. Her hafta cumartesi günü bir çocuk oyununun izleyiciyle buluştuğu etkinlik kapsamında 9 Nisan Cumartesi günü Tiyatro Şebboy'un Arıcığın Maceraları adlı oyunu sahnelenecek. Çocuklara Cumartesi Oyunları, ay sonuna kadar her cumartesi bir çocuk oyunuyla sürecek. Ayrıca 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Bademler Köy Tiyatrosu'nun Tersine Dünya adlı oyunu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Tiyatro etkinlikleri 16 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Tiyatro Alesta'nın Erkek Parkı adlı oyunuyla devam edecek. 30 Nisan Cumartesi günü de Derin Sahne'nin Yobaz oyunu izleyiciyle buluşacak.

MURATHAN MUNGAN VE YEKTA KOPAN

Konak Belediyesi Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerini İzmirlilerle buluşturmaya Nisan ayında da devam edecek. 9 Nisan Cumartesi günü Edebiyat ve Koku başlıklı söyleşide Vedat Ozan, Aybala Yentürk, Mesut Varlık edebiyatseverlerle buluşurken, Kitap Kokusu etkinliği kapsamında da ünlü Yazar Murathan Mungan, 24 Nisan Pazar günü Selahattin Akçicek Kültür Merkezi'nde okurlarıyla bir araya gelecek. Kitaptan Kütüphaneye adlı söyleşi kapsamında ise 30 Nisan Cuma günü aralarında Yekta Kopan'ın da bulunduğu isimlerin katılımıyla İpekli Mendil söyleşisi gerçekleştirilecek. Konak Belediyesi'nin her ay düzenlediği Şiir Sokakta Şair Ayakta etkinliği bu ay da şiiri sokağa taşımaya devam edecek. 28 Nisan Perşembe günü saat 18.00'de Kıbrısşehitleri Caddesi'nde kurulacak sahnede şairler Ahmet Telli, Aslıhan Tüylüoğlu, Fergun Özelli, Muzaffer Kale, Özge Sönmez ve Seçil Avcı şiirlerini seslendirecek. Bu ay da devam eden Kent Kültüründe Futbol spor söyleşileri kapsamında 22 Nisan Cuma günü Büyük Altay, 29 Nisan Cuma günü ise İnadına Göztepe söyleşileri gerçekleştirilecek.

23 NİSAN ÇOCUK VE OYUN ŞENLİĞİ

Nisan ayı etkinlikleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları da yapılacak. 16 Nisan'da Kadifekale ve Güzelyalı da, 17 Nisan'da ise Gültepe ve Tepecik semtlerinde çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteler düzenlenecek. 23 Nisan Çocuk ve Oyun Şenliği adıyla yapılacak kutlamalar 23 Nisan günü Basmane semtinde mülteci çocukların da katılımıyla gerçekleştirilecek eğlence ile tamamlanacak.

ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, terör saldırıları nedeniyle acı günler yaşandığını ancak umudun diri kalması için sanata ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Üzerimize kabus gibi çöken karanlık günlerin ardından adım attığımız bahar aylarının, tüm insanlık için yeni bir doğuş olmasını diliyorum. Sanatın her yarayı şefkatle saracağı, güzel günlere olan umudu artıracağı gerçeğiyle bu ay da zengin bir program hazırladık. Zor günlerden geçiyoruz, acımız büyük. Sanatın iyiye ve güzele olan umudumuzu besleyeceğine olan inancımla esenlikler diliyorum" dedi. Konak Belediyesi'nin ücretsiz etkinliklerden oluşan nisan ayı kültür sanat programını merak edenler www.konak.bel.tr adresinden etkinlik takvimine kolaylıkla ulaşılabilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Nisan Ayı Dolu Dolu Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement