Konak'ta Türkçe Günleri Coşkulu Başladı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Türkçe Günleri Coşkulu Başladı

Konak\'ta Türkçe Günleri Coşkulu Başladı

Konak Belediyesi’nce bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İzmir Türkçe Günleri coşkulu bir açılış töreniyle başladı.

26.09.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen İzmir Türkçe Günleri coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yanındaki 'Türkçe Taşı Anıtı'nda düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra Konak Belediye eski Başkanı Muzaffer Tunçağ, Dil Derneği üyeleri, İzmir Türkçe Günleri düzenleme kurulu, İzmirli yazarlar ve çok sayıda edebiyatsever katıldı. 82. Dil Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Dil Derneği İzmir Temsilcisi ve yazar Bekir Yurdakul üstlenirken, törende çeşitli okullardan öğrenci ve öğretmenler de yer aldı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 82'nci Dil Bayramı'nın kutlandığı haftada İzmir Türkçe Günleri'nin 13'üncüsünü düzenlemenin sevinç ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Pekdaş, dilin insan yaşamındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında, gelecek nesillerden Türk dilini koruyarak, geliştirmelerini istedi. Dilin insanın kendini ifade etmesini sağlayan en önemli olgu olduğunu belirten Pekdaş, "Dilimize özen göstermeliyiz. Çünkü kendimizi, nasıl bir insan olduğumuzu dille ifade ediyoruz. Başkalarına saygı duyan, diğer insanlara ve canlılara sevgi gösteren, iyi bir insan olmanın yolu, kendimizi doğru ifade etmekten geçiyor" dedi.

SEVGİ VE BARIŞ DİLİ

Törene katılan öğrencilerin taşıdığı 'Dil dediğin anayurttur aslında' yazısına atıfta bulunan Başkan Pekdaş, "Biz anayurdumuzda Türk diliyle anlaşıyoruz… Bu dili kullanırken asla başkalarını üzmeyin, kırmayın, ayrımcılık yapmayın. Dili geliştirmek, onu özenle kullanmak, sevgi dili, barış dili yapmak sizin göreviniz" diye konuştu.

1 EKİM'E KADAR SÜRECEK

13'üncü İzmir Türkçe Günleri açılış töreni farklı okullardan gelen öğrencilerin günün önemini anlatan şiirleri okumasıyla sürdü. Açılış törenin ardından Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde Hakan Sel ve İlker Alkış'ın müzik dinletisinin yanı sıra Yüksel Ünal'ın, 'Türkçe Konuş Annamıyom' adlı tek kişilik gösterisi sahnelendi. 1 Ekim'e kadar sürecek 13'üncü İzmir Türkçe Günleri kapsamında çeşitli söyleşiler, sergiler ve gösteriler yer alacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Türkçe Günleri Coşkulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement