Konak'ta Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Konak'ta Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçiyor

Konak\'ta Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçiyor

Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatiline giren öğrenciler için hazırladığı Karne Şenliği, birbirinden eğlenceli gösterilere ev sahipliği yapıyor.

26.01.2018 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin yarıyıl tatiline giren öğrenciler için hazırladığı Karne Şenliği, birbirinden eğlenceli gösterilere ev sahipliği yapıyor.

Konak Belediyesi'nin yarıyıl tatili boyunca düzenleyeceği Karne Şenlikleri başladı. İlçe sınırları içindeki ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan ve birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı şenliklere katılım oldukça yoğun oldu. 24 Ocak Çarşamba günü başlayan şenliklerin ilk hafta programı sırasıyla Gültepe, Eşrefpaşa ve Güzelyalı semtlerinde gerçekleştirildi. İçeriğinde kukla ve sihirbazlık gösterilerinin yer aldığı şenlikler öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

Miniklerin keyifli bir gün geçirmesini sağlayan Karne Şenliklerinin ilk adresi Gültepe semti oldu. Konak Belediyesi'nin Gültepe Semt Merkezinde düzenlenen şenlikte Bilgehan Duman'ın illüzyon gösterisi minikleri adeta büyüledi. Sihirli gösterinin ardından Ağaçkakan Kukla Atölyesi tarafından çocuklar için kukla gösterileri sahnelendi. Yoğun ilgi gören Karne Şenliklerinin bir sonraki adresi ise Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi oldu. Perşembe günü saat 14.00'de başlayan ücretsiz etkinlikte de İllüzyonist Bilgehan Duman ve Ağaçkakan Kukla Atölyesi gösterileriyle minik izleyicilere keyfi dolu anlar yaşattı. Şenliklerin ilk hafta kutlamaları Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapılacak gösterilerle son buldu. Şenliğe katılan tüm çocuklara yazar Melike Belkıs Aydın'ın 2009 yılında hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Başkanı Türkan Saylan'ın hayat hikayesini kaleme aldığı kitabı armağan edildi.

Çocuklar tiyatro ile buluşuyor

Konak Belediyesi'nin Karne Şenliğinin ikinci haftasında tiyatro şöleni yaşanacak. Üç gün boyunca birbirinden renkli çocuk oyunu minik izleyicileriyle buluşacak. 31 Ocak Çarşamba günü Gültepe Semt Merkezinde Medine Çam'ın kaleme aldığı 'Düş Gezgini' adlı oyun sahnelenecek. 1 Şubat Perşembe günü ise bu kez Selahattin Akçicek Kültür Merkezinde 'Sevgi Ormanı' adlı oyunun gösterimi yapılacak. Yönetmenliğini Cenk Yavuzer'in yaptığı oyun saat 14.00'de başlayacak. Konak Belediyesi'nin karne sevinci yaşayan öğrenciler için düzenlediği karne şenliği 2 Şubat Çarşamba günü Tiyatro Kalemi oyuncularınca sahnelenen 'Gökkuşağı Ormanı' adlı çocuk oyunuyla sona erecek. Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki oyun diğer gösterimler gibi saat 14.00'de başlayacak ve ücretsiz olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konak'ta Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement