Konak'ta Yeni Yıl Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Güncel

Konak'ta Yeni Yıl Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci

Konak\'ta Yeni Yıl Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci

Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile memur maaşlarına ek ödenen sosyal denge tazminatına yeni yılda yüzde 18 oranında zam yapıldı.

29.12.2017 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile memur maaşlarına ek ödenen sosyal denge tazminatına yeni yılda yüzde 18 oranında zam yapıldı.

Konak Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen arasında yeni yıl öncesi toplu iş sözleşmesi imzalandı. Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasında gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Hukuk Sekreteri Ahmet Cüce, İzmir Şube Başkanı Mustafa Aygün, İzmir Şube Hukuk Sekreteri Engin Yücelen ile iş yeri temsilcileri ve belediye bürokratları katıldı.

548 memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, belediye başkanlarının toplu sözleşmeleri sendikayla birlikte konuşup, imzalamasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Bozkurt, "Geldiğimiz nokta kötü değil ama mücadeleyi bu anlamda devam ettirmek gerekiyor. Konak'ta imzaladığımız sözleşmenin maddi getirisine hiç bakmıyoruz. Parasal konuların dışında, farklı konuların konuşulması gerektiği bir dönemdeyiz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da demokrasi ve hukuk devleti açısından kamu çalışanlarının güvence altında olmasının önemine değindi. Yerel yönetimlerde çalışanların hem kente hem de kendine hizmet ettiğini dile getiren Başkan Pekdaş, "Bu hizmeti çalışanlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Onların nitelikli, kaliteli hizmet vermesi, kendilerini güvende hissetmesi, çalışan olarak onurlu bir yaşam sürdürmesi bizim tek gayemiz. Bütün hemşerilerimizin de demokratik haklarını kullanan, hukuk devleti yurttaşları olması için çaba göstermemiz gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olması yolunda mücadelede edenlerin örgütlülüğünü önemsiyor ve bu örgütlülükle muhatap olmayı değerli görüyoruz. Tüm Bel-Sen ile imzaladığımız bu toplu sözleşme günün koşullarına uygun hazırlandı. Sosyal denge tazminatına da zam yaptık. Çalışanlarımıza, hemşerilerimize hayırlı olsun" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Pekdaş ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladı.

Sosyal haklara yüzde 18 zam

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olan yeni sözleşme ile belediye çalışanı 548 memurun maaşına ek olarak ödenen sosyal denge tazminatına yüzde 18 oranında iyileştirme zammı yapıldı. Atılan imzalar sonrası memurlar maaşlarına ek olarak bin 915 TL ücret alacak. Sözleşmeye göre üniversitede çocuğu okuyan memura da her yılın Eylül ayında 964 TL eğitim yardımı ödenecek. Ayrıca yüzde 60 ve üzeri engel durumu olan çocuk başına memurlara aylık 463 TL verilecek. Sözleşmede yer alan bir diğer maddeye göre memurun hayatını kaybetmesi durumunda aileye ödenen ölüm yardımı 2 bin 504 TL'ye yükseldi. Memurun evlenmesi veya doğum yapması durumunda ödenen evlilik yardımı da brüt bin 375 TL olarak belirlendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konak'ta Yeni Yıl Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement