Konaklı Dahiler Başarıya Kilitlendi - Son Dakika
Yerel

Konaklı Dahiler Başarıya Kilitlendi

Konaklı Dahiler Başarıya Kilitlendi

İzmir’in Konak ilçesinin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar gözetilerek hazırlanan ‘Bizim Dahiler’ projesi kısa sürede başarıya ulaştı.

01.11.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Konak ilçesinin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar gözetilerek hazırlanan 'Bizim Dahiler' projesi kısa sürede başarıya ulaştı.

Konak Belediyesi'nin, 'Her çocuk potansiyel bir dahidir' fikrinden yola çıkarak hayata geçirdiği projeye katılan çocuklar, akıl yürütme ve problem çözme becerileri kazanırken, artan konsantrasyonları sayesinde hızlı düşünme ve karar alma yeteneklerini geliştirdi. Yürütücülüğünü Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü'nün yaptığı, eğitimlerini ise Dünya Zeka Oyunları Federasyonu üyesi Türk Beyin Takımının verdiği proje ile çocukların zeka oyunları yardımıyla IQ'larını geliştirmelerine olanak sağlandı. Projeye yaşları 8 ila 12 arasında değişen toplam 60 çocuk katılırken, eğitimler Konak Belediyesinin Agora, İsmetpaşa, Basmane ve Gültepe semt merkezlerinde hafta içi verildiği kaydedildi. Çocuklar Uzman Eğitmen Pınar Ertok eşliğinde haftada iki gün birer saatlik dersler aldığı, Konak Belediyesinin hayata geçirdiği projenin ilerleyen dönemlerde yaygınlaştırılarak, katılan öğrenci sayısının artması hedeflendiği öğrenildi.

Proje Sorumlusu Sosyolog Erdal Özkaya, çocukların öğrenme sonucunda hata yapma, hatalarını kendi kendilerine düzeltmeleri için fırsat tanındığında kendilerini mükemmel bir şekilde ifade ettiklerini belirterek, "Bu eğitimler verilirken; çocukların olumlu tutumlar kazanırken, şiddet, saldırganlık, bağımlılık ve kötü alışkanlıklar gibi olumsuz davranışlardan da uzak tutmayı başardığımız için ayrıca mutluluk duyduk" dedi.

Beş aydır devam eden eğitimleri aksatmayan Hamza Turay da, proje sayesinde matematik bilgisinin ilerlediğini, dikkatinin geliştiğini belirtti. Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Türk Beyin Takımı eğitmeni Pınar Ertok ise, çocukların gelişiminde akıl ve zeka oyunlarının çok büyük katkısı olduğunu dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konaklı Dahiler Başarıya Kilitlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement