Kondi: "Kurban, Paylaşmak ve Yakınlaşmaktır" - Son Dakika
Güncel

Kondi: "Kurban, Paylaşmak ve Yakınlaşmaktır"

Kondi: "Kurban, Paylaşmak ve Yakınlaşmaktır"

Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, kurbanın, paylaşmak ve yakınlaşmak anlamına geldiğini belirterek, "Kurban, bir muhasebedir.

09.08.2018 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, kurbanın, paylaşmak ve yakınlaşmak anlamına geldiğini belirterek, "Kurban, bir muhasebedir. Malını Allah rızası için harcama ve başkalarıyla paylaşma bilincini geliştirmektir" dedi.

Kondi, bir otelde düzenlediği toplantıda, Kurban Bayramı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundu. Kurbanın, Allah'a yakınlaşma, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşma olduğunu ifade eden Kondi, "Kurban, fiziki mesafeleri gönül coğrafyasında aşmak, onların dertlerini paylaşmak, onlara umut ışığı olmaya çalışmaktır. Kurban, ne et ne de kandır, gönülleri bir birine yakınlaştıran ilahi bir ikramdır. Allah'a yakın olmak için yaptığımız bütün işlerdir ve bizi Allah'a yakınlaştırmak için vardır. Kurban, bir yetimin başını okşamak, açlıktan ölme sınırına gelmişlere bir gönül sofrası kurmaktır. İnsanlık ile başlayan, Hz. İbrahim ile şekillenen bir ibadettir. Kurban, bir muhasebedir. Malını Allah rızası için harcama ve başkalarıyla paylaşma bilincini geliştirmektir. Varlıklı olanlarla ihtiyaç sahiplerinin yakınlaşmasına vesile olmaktır" diye konuştu.

"Kardeşlik köprüleri kuruyoruz"

Kurbanın aynı zamanda, Afrika'dan Asya'ya, Uzak Doğu'dan Güney Amerika'ya uzatılan yardım eli olduğunu vurgulayan Kondi, "Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, 1993 yılından beri vekaletle kurban kurban kesim organizasyonları düzenleyerek, hem yurt içinde hem de yurt dışında mağdur ve mazlum bölgelere, cömert ve hayırsever milletimizin kurbanlarını ulaştırarak kardeşlik köprüleri kurmaktadır. Tüm halkımızı vekaletle kurban bağışında bulunmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan araştırmada, Türk milletinin, yer yüzünden iyilik yapan, hayır yapan, mazlum ve mağdurun yanında olan birinci millet olduğunu vurgulayan Kondi, "Elbette ki, bu duygu ve düşüncelerimizi biz inancımızdan alıyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin'de 2 bin 87 personelle kentin manevi imarı konusunda, her türlü farklılığı bir zenginlik kabul ederek sevgi ve kardeşliği hakim kılmak için çalıştıklarını kaydeden

Kondi, "Zira bizler yer yüzünde iyiliği yaymakla, bulunduğumuz ortamda saygı ve sevgiyi oluşturmakla yükümlü ve sorumlu olan insanlarız" dedi.

Konuşmasının sonunda, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ülke genelinde bin şubesi bulunduğu bilgisini veren Kondi, 140 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve vekalet ile kurban hizmetini yurt içi ve 140 ülkede, 436 kesim bölgesinde yürüttüklerini kaydetti. Kondi, gerek Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerekse Türkiye Diyanet Vakfı'nın en önemli çalışma alanının öncelikle eğitim, sonra insanlık için çalışmak, ardından camiler inşa etmek ve 7 kıtada insanlara hizmet etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Kondi, vekaletle kurban kesiminde yurt içi kurban bedeli 850 lira, yurt dışı kurban bedelinin ise 625 lira olarak belirlendiğini hatırlattı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kondi: 'Kurban, Paylaşmak ve Yakınlaşmaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement