'kongre Girişimi', Pazar Günü Muğla'da 'halkla Buluşuyor' - Son Dakika
Güncel

'kongre Girişimi', Pazar Günü Muğla'da 'halkla Buluşuyor'

\'kongre Girişimi\', Pazar Günü Muğla\'da \'halkla Buluşuyor\'

Muğla'da pazar günü yapılacak olan 'Kongre Girişimi Halkla Buluşuyor' toplantısından önce Bodrum Belediye Meydanı'nda 23 parti ve sivil toplum örgütü adına açıklama yapıldı.

23.09.2011 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da pazar günü yapılacak olan 'Kongre Girişimi Halkla Buluşuyor' toplantısından önce Bodrum Belediye Meydanı'nda 23 parti ve sivil toplum örgütü adına açıklama yapıldı. Kongre Girişimi sözcüsü Serap Akpınar, "Ülkemizde ve dünyada yükselen savaş ortamında, yeni umutlara en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda gücümüzü birleştirmek için yola çıktık. Kısa zamanda birçok parti ve örgütten olumlu destek aldık" dedi.

Bodrum İlçesi'ndeki Belediye Meydanı'nda biraraya gelen Kongre Girişimi 5'inci Bölge Muğla Girişimcileri temsilcisi bir grup, 23 parti, dernek ve sivil toplum örgütünün bir çatı altında toplanması için start verildiği açıkladı. Yapılan basın açıklamasına BDP Muğla İl Başkanı Mehmet Polat, Eski Yeşiller Partisi Kurucu Başkanı Bilge Contepe ve yaklaşık 40 kişi katıldı. Topluluk adına açıklama yapan Serap Akpınar, 36 milletvekili çıkaran Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun, 12 Haziran'daki genel seçimlerde kazandığı başarıyı daha yaygın ve kalıcı bir niteliğe kavuşturmak, demokratik yaşam biçimleri ve barışın yollarını açmak için çağrıda bulunduklarını söyledi. Akpınar şöyle dedi:

"Ülkemizde ve dünyada yükselen savaş ortamında, yeni umutlara en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda, gücümüzü Kongre Girişimi'nde birleştirmek istiyoruz. Bizler Türkiye'nin demokratik direniş güçleri olarak, AKP hükümetinin emek karşıtı politikalarına, doğamızı yok eden, halkın yaşam alanlarını yok sayan uygulamalarına, Kürt halkının demokratik taleplerinin şiddet politikaları ile bastırılmasına ve Türkiye'yi bir iç savaşa sürüklenmesine seyirci kalmayacağız."

'OLAYLARIN SORUMLULARI BİR AN ÖNCE BULUNSUN'

Ankara ve Siirt'deki olayların sorumlularının bir an önce bulunmasını istediklerini vurgulayan ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilediklerini belirten Akpınar, 25 Eylül'de Muğla Gazi Mutafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de düzenlenecek 'Kongre Girişimi Halkla Buluşuyor' toplantısına BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katılacağı söyledi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması olaysız sona erdi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'kongre Girişimi', Pazar Günü Muğla'da 'halkla Buluşuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement