Kont Drakula'nın Hapsedildiği Kaledeki Gizli Geçit Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Kont Drakula'nın Hapsedildiği Kaledeki Gizli Geçit Turizme Kazandırılacak

"Kont Drakula" ya da "Kazıklı Voyvoda" lakaplı Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'ndeki gizli geçidin açılması için 5 Mayıs'ta çalışma başlatılacak.

22.04.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RECEP BİLEK - "Kont Drakula" ya da  "Kazıklı Voyvoda" lakaplı Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'ndeki gizli geçidin açılması için 5 Mayıs'ta çalışma başlatılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine, Roma dönemine ait ve sarp bir yapıya sahip kalenin, Osmanlı döneminde hapishane olarak kullanıldığını söyledi.

"Kont Drakula" ya da "Kazıklı Voyvoda" olarak bilinen Eflak Voyvodası 3. Vladimir'in, Fatih Sultan Mehmet döneminde bu kalede hapsedildiğini anlatan Akyüz, kaleyi eski ihtişamına kavuşturmak istediklerini vurguladı.

Tokat'ı kuşbakışı seyretmek isteyenlerin mutlaka kaleye çıkması gerektiğini belirten Akyüz, kalenin burçlarına seyir terasları yapacaklarını söyledi. Kaleye çıkan ve "Ceylan Yolu" olarak bilinen gizli geçitin ihalesini yaptıklarını dile getiren Akyüz, "İnşallah oranında temizlik çalışmalarına 5 Mayıs'ta başlayacağız. Yolun sonunun nereye çıkacağı da gerçekten bir muamma. Tarih kitaplarına baktığımız zaman bunun Pervane Hamamı'na 360 basamakla geldiğini biliyoruz" diye konuştu.

Zamanın şartlarında kaledeki can güvenliğine büyük önem verildiğini dile getiren Akyüz, gizli geçidin, mahkumların temel ihtiyaçlarını temin etmek için yapıldığının düşünüldüğünü söyledi.

Yolun doğal afetlerden dolayı kapalı olduğunu aktaran Akyüz, ziyaretçilerin tarihi yoldan kaleye çıkmasını sağlayacaklarını vurguladı. Akyüz, "Ben böyle bir yolu başka bir yerde hususi görmeye giderim. Böyle bir kale ve 'Ceylan Yolu' için de Tokat'a gelmeye değer" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kont Drakula'nın Hapsedildiği Kaledeki Gizli Geçit Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement