Konteyner kentte yıl sonu değerlendirmesi - - Son Dakika
Güncel

Konteyner kentte yıl sonu değerlendirmesi -

Malatya Valisi Vasip Şahin, "Gerçekten hem Birleşmiş Milletler tarafından hem diğer uluslararası gönüllü kuruluşlar tarafından başka kamplara, başka ülkelerdeki kamplara da örnek gösterilen bir kamp durumundayız" dedi.

27.12.2013 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valisi Vasip Şahin, "Gerçekten hem Birleşmiş Milletler tarafından hem diğer uluslararası gönüllü kuruluşlar tarafından başka kamplara, başka ülkelerdeki kamplara da örnek gösterilen bir kamp durumundayız" dedi.

Vali Şahin, merkeze bağlı Fatih köyünde bulunan Beydağı Konaklama Tesisleri adlı konteyner kentte, basın mensuplarına geçen 6 ayda Suriyeli sığınmacılara verilen hizmetleri değerlendirdi. Yerleşkeye 12 Haziran 2013 itibarıyla Suriyeli misafirleri kabul etmeye başladıklarını belirten Şahin, peyderpey misafirlerin buraya AFAD tarafından yerleştirildiğini ve 7 bin 217 kişiye ulaştıklarını belirtti.

Şahin, 276 bin metrekare alanı bulunan, 6 mahalle, 7 cadde ve 118 sokaktan oluşan kentteki 2 bin konteynerden bin 323'ünün dolu olduğunu söyledi.

Suriyeli sığınmacılara 685 görevli personelle hizmet verdiklerini anlatan Şahin, konteyner kentte bulunan okulda 2 bin 761 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Suriyelilere Türkçe başta olmak üzere, dikiş, nakış, trikotaj, halıcılık ve kuaför kursları açtıklarına vurgu yapan Şahin, "En yoğun ilgi bin 700 kişiyle Türkçe kursuna oldu" dedi.

Yerleşkedeki insanlara uluslararası standartlarda hizmet etmenin belli bir finansmanı gerektirdiğine değinen Şahin, hayır kurumları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve hayırseverlerin hep yanlarında olduğuna dikkati çekti.

- 6 ayda 25 milyon 726 bin 496 lira yardım yapıldı

Şahin, AFAD tarafından altyapı, medikal, sağlık harcamaları, tamirat, kiralama, mal ve hizmet alımı, gıda kart ve elektrik giderleri olmak üzere 25 milyon 726 bin 496 lira yardım yapıldığını belirtti.

Türk Kızılayı'nın da çalışanlar gibi gece gündüz Suriyelilerin rahat etmeleri adına elinden gelen yardımı ve desteği verdiğine vurgu yapan Şahin, "Gerçekten hem Birleşmiş Milletler tarafından hem diğer uluslararası gönüllü kuruluşlar tarafından başka kamplara, başka ülkelerdeki kamplara da örnek gösterilen bir kamp durumundayız. Eksiklerimiz mutlaka vardır. Onları da elimizdeki imkanlar çerçevesinde olabildiğince hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Suriyelilere AFAD tarafından verilen "AFAD Gıda Kartı" ile aylık kişi başı 80 lira gıda için yükleme yapıldığını kaydeden Şahin, her konteynere bir yağlı radyatör ısıtıcı ve yemeklerini pişirmek için tüm ailelere elektrikli ocak dağıtıldığını söyledi.

- Hastalık riski var mı

Bir gazetecinin "Sağlık Bakanlığı kızamık gibi bir riskin Suriyeli misafirlerin gelişiyle yaygınlaştığı yönünde genelgeler gönderdi. Şark çıbanı, çocuk felcinin Adıyaman'da görüldüğü, şark çıbanının yaygınlaştığı yönünde açıklanıyor dönem dönem. Malatya'da böyle bir risk var mı" yönündeki sorusu üzerine Şahin, şu yanıtı verdi:

"Yok, çocuk felci daha bizim ülkemizde hiç görülmemiş. Malatya'da böyle bir risk yok. Karşılaştığımız hiçbir vaka yok ama Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da geçen pazartesi, polio (çocuk felci) aşısına burada da başlandı. Bu bir tedbirdir. Yani şu ana kadar hiç görülmedi ama ola ki küçük bir ihtimal de olsa görülebilme ihtimalini ortadan kaldırmak için mevcut çocuklarımız tekrar aşılanıyor. Bunun herhangi bir riski, yan etkisi, yan tesiri yoktur. Buna biz önceden Sağlık Bakanlığı ve Valilik olarak tedbir almış oluyoruz. Bu, muhtemel risklere karşı bir tedbirdir. Yoksa varlığıyla ilgili şu ana kadar herhangi bir tespit olmadı. Herhangi bir hastalık tanısı ya da başvurusu olmadı."

Konteyner kentte yıl sonu değerlendirmesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konteyner kentte yıl sonu değerlendirmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı
    22:44 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Siverek-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapandı.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • New York, Sürücüsüz Taksi Uygulamasına Geçiyor
    22:34 New York, Sürücüsüz Taksi Uygulamasına Geçiyor

    New York yönetimi, sürücüsüz taksi uygulamasını resmi olarak devreye sokacaklarını duyurdu. Ancak uygulama ilk etapta test aşamasında olacak ve araçlarda güvenlik için gerçek bir sürücü bulundurulması zorunlu olacak. Bu haber, birçok teknoloji firmasını harekete geçirdi ve yakın zamanda New York sokaklarında otonom araçlar görülebileceği belirtiliyor. Ancak bazı kişiler, bu sistemin tehlikeler yaratabileceğini iddia ediyor. Şehir yönetimi, sürücüsüz araçları yoğun bir incelemeden geçirecek ve yolcu güvenliğini ön planda tutacaklarını vurguladı. Sürücüsüz taksilerin Amerikan Motorlu Araçlar Kurumu'nun güvenlik testinden geçeceği belirtilirken, ücretlendirme konusu ise merak konusu oldu. New York halkı heyecanla bu gelişmeleri beklerken, bazı aktivist grupların protestolar yapabileceği öne sürülüyor.

  • Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı akıllı bir kent yapmak için bilime ve teknolojiye yatırım yapıyor
    22:34 Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı akıllı bir kent yapmak için bilime ve teknolojiye yatırım yapıyor

    Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'yı Türkiye'nin ilk akıllı şehirlerinden biri haline getirmek için fiber altyapı, IP telefonlar ve dijital bilgiye dayalı belediyecilik gibi birçok yenilikçi projeye imza atıyor. Ayrıca, Teknopark Merkezi (Tekmer) gibi girişimcilere destek veren ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Yazıcı, Tuzla'yı inovasyon merkezi ve karbon nötr bir ilçe haline getirmeyi hedefliyor. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olan Yazıcı, gençlere ve bilime olan güvenini vurgulayarak Tuzla'nın geleceği için destek istiyor.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Xiaomi Fan Festivali'nde İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!
    22:34 Xiaomi Fan Festivali'nde İndirimler ve Kampanyalar Başlıyor!

    Xiaomi'nin yıllık etkinliği olan Xiaomi Fan Festivali, 6 Nisan'da başlayacak ve 23 Nisan'a kadar sürecek. Festival kapsamında mi.com.tr ve mi Store uygulamasında birçok indirim ve kampanya sunulacak. Redmi Note 11 Pro+ 5G, Redmi Note 12, POCO F5 Pro ve Redmi Pad SE gibi popüler cihazlar cazip fiyatlarla satışa sunulacak. Ayrıca festivalde özel sürüm Redmi Note 13 Pro+ 5G modeli de tanıtılacak. Xiaomi Fanları ayrıca Xiaomi Global Kampüsü'nü ziyaret etme fırsatı da bulacak.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.


Advertisement