Konut ilanlarında "Türk müşteriler aramasın, Türklere uygun değil" dönemi - Son Dakika
Güncel

Konut ilanlarında "Türk müşteriler aramasın, Türklere uygun değil" dönemi

Konut ilanlarında "Türk müşteriler aramasın, Türklere uygun değil" dönemi

Kiralık ve satılık konut ilanlarında 'Türk Müşteriye Uygun Değil, Türkler Aramasın' ifadelerinin yaygınlaşmaya başladığını dile getiren CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak; "Alım gücü her geçen gün eriyen yurttaşlarımız, satılık ve kiralık evlere talip olmasın diye, konut ilanları sadece Arapça, Rusça gibi yabancı dillerde veriliyor." dedi.

20.04.2022 15:48  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yükselen fiyatlar nedeniyle Türk müşterilerin evlere talip olmaması için satılık ve kiralık ev ilanlarının Arapça ve Rusça gibi yabancı dillerde verildiğini söyledi.

"KİRA ARTIŞLARI YÜZDE 300'E ÇIKTI"

Tüm dünyada artan kira fiyatlarına karşı önlem alınırken, iktidar milletvekillerinin yüksek kira sorununu görmezden geldiklerini ifade eden CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, şöyle konuştu:

Konut ilanlarında 'Türk müşteriler aramasın, Türklere uygun değil' dönemi'

"Kanada yabancılara konut satışını durdurdu. Almanya Berlin'de kira artışları beş yıllığına donduruldu. Yine, İspanya'da, Katalonya bölgesinde de kira artışları düşük oranlarla sınırlandırıldı. Bizde son bir yılda kira artışları yüzde 300'lere ulaştı. Vatandaş feryat ediyor. Buna rağmen burada, Mecliste hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor, özellikle iktidar milletvekillerinin fahiş kira artışlarına karşı kılı kıpırdamıyor."

"EN YÜKSEK KİRA ARTIŞLARI ANTALYA'DA"

Sözcü'de yer alan habere göre Türkiye'de en fazla kira artışının olduğu il Antalya; Alanya, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde kira artışları yüzde 300'leri aştığını söyleyen Budak şöyle konuştu:

"Buralarda yaşayan vatandaşlarımız bu kira artılarını nasıl karşılayacak? 4 bin 253 lira maaş alan asgari ücretlinin toplam kira giderleri ortalaması yüzde 61. Elektrik, su, doğalgaz, bunları da koyduğunuz zaman, elde kalanla asgari ücretliler ne yiyecek, çocuklarına ne alacak, okul masraflarını nasıl karşılayacak.

Konut ilanlarında 'Türk müşteriler aramasın, Türklere uygun değil' dönemi'

Kira tespiti davaları, geçen sene ile bu sene arasında yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıktı. Adliyeler tamamen kira tespit davalarıyla yığılmış durumda. Kira tespit ve tahliye davaları Antalya Adliyesi'ni felç etmiş durumda."

Son Dakika Güncel Konut ilanlarında 'Türk müşteriler aramasın, Türklere uygun değil' dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nevin Çamlıer: Hayırdır, kendi ülkemizde kendi milletimize ne ara düşman olduk ..burası arap ülkesi mi TÜRKİYE Mİ? ?? 3 0 Yanıtla

Advertisement