Konya-Beyşehir'de, Kuş Türleri Çok Yakından Gözlemlenebiliyor-Hd - Son Dakika
Güncel

Konya-Beyşehir'de, Kuş Türleri Çok Yakından Gözlemlenebiliyor-Hd

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir'de, su kuşları rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

29.04.2018 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir'de, su kuşları rahatlıkla gözlemlenebiliyor. Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında, kuşların göç yolları üzerinde bulunan Beyşehir Gölü'nün, 20'si su kuşu olmak üzere 185 kuş türüyle oldukça zengin bir bölge konumunda olduğu belirtildi. Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve kuş gözlemcisi Dr. Mustafa Arslan Beyşehir'in en büyük avantajı; yürüme mesafesinde bütün kuş türlerini görebiliyorsunuz dedi. Afrika ve Asya'dan Avrupa'ya kuşların göç yolları arasında bulunan ve Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü, birçok kuşa da ev sahipliği yapıyor. Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda 20'si su kuşu olmak üzere 185 kuş türünün barındığını belirten Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve kuş gözlemcisi Dr. Mustafa Arslan Beyşehir sulak alan olması sebebiyle ve bulunduğu coğrafya itibariyle kuşlar için çok elverişli bir alan oluşturuyor. 20 yıldır ben burada kuş gözlemi yapıyorum. Benim gözlemlerime göre Beyşehir'de 185'e yakın kuş türünü saptadım dedi.

YÜRÜME UZAKLIĞINDA KUŞ GÖZLEMİ YAPILIYOR

Beyşehir bölgesinde kuş türlerini yürüme mesafesinde gözlemlenebildiğini anlatan Dr. Mustafa Arslan şunları söyledi

Beyşehir'in şöyle bir avantajı var. Ülkemizde 103 tane su kuşu sayıldığını biliyoruz 2017 yılı itibariyle. En fazla sayıldığı nokta Kızılırmak Deltası çıkıyor orada 60 tane kuş türü olduğunu biliyoruz. Beyşehir'in son 5 yıl ortalaması ise 20 kuş türüdür. Bu sayı az gibi gelse de bölgenin en büyük avantajı yürüme mesafesi içerisinde bütün bu su kuşu türlerini görebiliyorsunuz. Şehrin içerisinde gece balıkçıl yuvasını görebiliyorsunuz. Beyşehir'de kuşlar çok rahat bir biçimde yaşıyorlar. Bölgedeki insanlar da kuşları koruyor, kolluyorlar.

Konya-Beyşehir\'de, Kuş Türleri Çok Yakından Gözlemlenebiliyor-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya-Beyşehir'de, Kuş Türleri Çok Yakından Gözlemlenebiliyor-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının sağ ve sol bölmelerinin derinliklerinin farklı olduğu ve dolapta gizli bir bölme olduğu tespit edildi. Şahıs, gizli bölmede saklanırken yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.
    20:32 İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 14 ev etkilendi, 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.


Advertisement