Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayda 13 kişi gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayda 13 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile beraberindeki heyet, silahlı saldırıda ölen Develioğlu ailesinin oğulları Çetin Dedeoğulları ve yakınlarını ziyaret edip taziyede bulundu.

31.07.2021 20:27  Güncelleme: 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile beraberindeki heyet, silahlı saldırıda ölen Develioğlu ailesinin oğulları Çetin Dedeoğulları ve yakınlarını ziyaret edip taziyede bulundu. Bakan Gül, Çetin Dedeoğulları'na konunun takipçisi oldukları belirtti. Numan Kurtulmuş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını getirdiklerini dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamları var. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuşmuşsunuz" dedi. Kurtulmuş taziyenin ardından Kuran okudu.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Bakan Gül, failin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü, 13 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Gül, şunları söyledi

"7 vatandaşımızı defnettik. Dün yaşanan menfur saldırı hepimizi yaraladı. Acımız çok büyük. Olay anından itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titiz bir çalışma başlatıldı. Tüm delillerin toplanması hususunda gerekli talimatlar verildi. Olay yeri inceleme ve bütün deliller çerçevesinde bir failin yakalanmasına yönelik talimat verildi. Bu konuda emniyet teşkilatımız yakalanması için yoğun çalışmalar sürdürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu olayla ilgili görgüsü ve bilgisine başvurmak veya konuyla ilgili soruşturma ihtiyaç duyduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verdi ve gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Fail ya da faillerle tüm olayı büyük bir titizlikle soruşturmayı sürdürmektedir. Beklentimiz olayın bütün açıklığıyla ortaya çıkması ve adaletin gecikmeksiniz tecelli etmesidir. Biz de ailenin acısını paylaşmak için buradayız. Ailenin acısı bizim acımız. Cenaze bizim cenazemiz. Bu acıyı, hep birlikte adaletin yerine gelmesiyle birlikte bir nebzede olsa hepimizin beklentisi budur. İnanıyoruz ki hem fail bu anlamda yakalanacak ve adalete teslim olacak ve olay tüm yönleriyle açıkça ortaya çıkacaktır."

'ETNİK BİR TEMELE DAYANMADIĞI HUSUSUNDA TESPİTLERİ VAR'

İlk bulgulara göre konunun etnik bir temele dayanmadığını ifade eden Bakan Gül, "İlk bulgulara göre bu konunun etnik bir temele dayanmadığı hususunda tespitleri var ve bunu kamuoyuyla paylaştı. Her aşamada, tüm gelişmelerde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Milletimiz müsterih olsun. Mevlana şehri Konya'mız, ülkemiz, bu cennet vatanımız 84 milyon birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı olan coğrafyamızda hiç kimse birliğimizi bozamayacak. Hiç kimsenin yaptığı da yanında kar kalmayacak. Kim olursa, olsun yapmış olduğu hukuksuzluğun hesabını ödeyecektir. Bunu bizler olarak, hükümet olarak tüm kurumlar olarak, hep birlikte bu ailenin ve haksızlığa uğramış herkesin hakkını korumak adına sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizler de yargı önündeki bu meselenin failin yakalanıp, adalete teslim olduktan sonra milletimizle birlikte, ailemizle birlikte sonuna kadar takipçisi olacağız. Tekrar başımız sağ olsun. Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmaya yönelik dezenformasyona yönelik hiçbir bilgiye itibar edilmemesini, bu konuda tüm kurumlarımızın ve Başsavcılık makamlarının titiz bir şekilde dosyayı takip ederek kamuoyuna da bilgilendireceğini ayrıca ifade etmek isterim" diye konuştu.

Bakan Gül, "Dezenformasyon yapanlar hakkında soruşturma açılacak mı' sorusuna ise "Savcılığımız, bu konuda açıklamasında da paylaştı, yalan bilgi ve soruşturmanın selametini engelleyecek bu tür dezenformasyonlara yönelik açıklamalara yönelik soruşturma başlattığını açıkladı" dedi.

KURTULMUŞ BÖYLE BİR ACIDAN KİMSE SİYASET ÇIKARMAYA KALKMASIN

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da şunları söyledi

"Böyle bir büyük acıdan hiç kimse siyaset çıkarmaya kalkmasın. Bu meselenin arkasında Türk- Kürt meselesi veya etnik çatışmalar yoktur. Maalesef çok vahşice yapılmış. Önceden tasarlanıp, tasarlanmadığını bilmiyoruz. Ama sonuçta vahşice yapılmış, insanlık dışı, bunu yapan insan dahi olamaz. Bir katliamla karşı karşıyayız. Bizim ülkemizde asırlardır biz farklı etnik yapılardan insanlar, kardeşçe, akraba olarak, eş olarak, komşu olarak birlikte yaşıyoruz. Dedeoğulları ailesi Kars kökenlidir. Kars'tan gelmiş ve 7 tane canlarını burada kaybetmişler, artık o kadar Konya'ya benimsemişler ki, evlatlarını burada defnettiler. Buralı olmuşlar. Bizim 83 milyon vatandaşımızın her birisi için Türkiye'nin her bir karış toprağı kendi ilidir, kendi vatanıdır, kendi toprağıdır. Buradan hiç kimse asla bir gerilim, bir çatışma, bir provokasyon çıkarmaya kalkmasın. Bugün bütün cenazeye katılanlar edeple, sağ duyuyla, bizim Müslümanlık geleneklerine uygun şekilde cenazeyi ilk andan itibaren getirdiler ve defin sonuna kadar da böyle oldu. Bazı karanlık çevreler, birtakım gerilimler, bir takım etnik çatışmalar çıkarmaya çalışır. Bu sağ duyuyu sonuna kadar koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları etnik kökeni ne olursa olsun, hayat tarzı ne olursa olsun herkes eşit ve özgür yurttaştır. Hiç kimse kardeşliğimizi ve birliğimizi bozamadı ve bozamayacak."

Konya\'da 7 kişinin öldürüldüğü olayda 13 kişi gözaltına alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü olayda 13 kişi gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.


Advertisement