Konya'da 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen katil zanlısı Mehmet Altun 3 ayrı suçtan tutuklandı - Son Dakika
3.Sayfa

Konya'da 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen katil zanlısı Mehmet Altun 3 ayrı suçtan tutuklandı

Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katlettikten sonra evi ateşe vermek isteyen ve daha sonra kayıplara karışan Mehmet Altun, önceki gün özel harekat ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı. Altun, bugün de çıkarıldığı mahkemece 'Tasarlayarak Canavarca Hisle 7 Kişiyi Öldürme, Yakarak Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet ve Konut Dokunulmazlığının İhlali' suçlarından tutuklandı.

05.08.2021 23:08  Güncelleme: 01:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Dedeoğulları ailesinin evine yaptığı baskında aynı aileden 7 kişiye kurşun yağdıran katil zanlısı Mehmet Altun'un işlediği cinayetler, ülkede büyük infial yarattı. Aile bireylerini öldürdükten sonra evlerini de ateşe vermek isteyen, daha sonra ise kayıplara karışan Altun, 6 günlük kaçışın ardından özel harekat polisi ekiplerinin önceki gün gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu saklandığı dağlık alanda kıskıvrak yakalandı.

VALİLİK DE YAKALANDIĞINI AÇIKLADI

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada da, "7 vatandaşımızı vahşice katleden fail Mehmet Altun; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Özel Harekat birimlerimizin koordineli ve etkin çalışmaları neticesinde saklandığı yerde sağ olarak yakalanmıştır" denildi.

3 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI

Mehmet Altun, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Özel Harekat birimlerinin koordineli ve etkin çalışmaları neticesinde dün akşam saatlerinde Bozkır ilçesi civarında saklandığı yerde gözaltına alındı. Konya'ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı Mehmet Altun geniş güvenlik tedbirleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi. Katil zanlısı Mehmet Altun çıkarıldığı mahkemece 'Tasarlayarak Canavarca Hisle 7 Kişiyi Öldürme, Yakarak Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet ve Konut Dokunulmazlığının İhlali' suçlarından tutuklandı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN BİLGİLENDİRME

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde aynı aileden 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, 04.08.2021 tarihinde Bozkır ilçesi kırsalında yakalanan şüpheli M.A., Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'Tasarlayarak Canavarca Hisle 7 Kişiyi Öldürme, Yakarak Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet ve Konut Dokunulmazlığının İhlali' suçlarından dolayı Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanma talebi ile sevk edildi. Zanlı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi" denildi.

Konya\'da 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen katil zanlısı Mehmet Altun 3 ayrı suçtan tutuklandı

Son Dakika 3.Sayfa Konya'da 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen katil zanlısı Mehmet Altun 3 ayrı suçtan tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ersel Dinçel: hangi ceza 7 kişinin hayatına bedeldir caydırıcı değil suçu işleyeen işleyecek olan bilmeliki ben bunu yaparsam karşılığıda kısasa kısas amerika da nasıl iğneyle elektirikle veya kimyasal bazı gazlarla idam var 45 3 Yanıtla
  • Ferit Arıcı: nerden baksan dört sene yatar.. 26 3 Yanıtla

Advertisement