Konya Devlet Tiyatrosu Misafir Oyununu Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Konya Devlet Tiyatrosu Misafir Oyununu Sahneleyecek

Konya Devlet Tiyatrosu, gurbetçilerin uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları ve çocukların yaşadıkları uyum travması üzerine kurulu Misafir oyununu sahneleyecek.

12.11.2015 13:31  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), gurbetçilerin çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları ve çocukların yaşadıkları uyum travması üzerine kurulu "Misafir" adlı oyunu sahneleyecek.

Bilgesu Erenus'un yazdığı, rejisörlüğünü Ömer Naci Topcu'nun üstlendiği oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, ışığı Enver Başar, kostümü de Ceren Karahan'a ait.

Oyunda, büyük çaba harcayarak Almanya'ya gitmeyi başaran, yıllar sonra memleketine dönen Musa'nın trajikomik hikayesi anlatılıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 14 Kasım Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00'de KDT sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesince düzenlenen ve iki gün sürecek Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu başladı. Etkinlik kapsamında sempozyuma katılanlar tarafından hazırlanan geleneksel Türk sanatları, seramik, resim, heykel, fotoğraf, grafik, iç mimarlık ve çevre tasarımı alanlarında yaklaşık 150 eser, ilgililerin beğenisine sunuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, 13 Kasım Cuma günü saat 14.00'te Mevlana Meydanı'nda, 15.00'de de Zafer Camlı Köşk'te "mehteran halk konseri" verilecek. Büyükşehir Belediyesince 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.30'da Koyunoğlu Müzesi'nde Mesnevi dersleri verilecek.

Belediye tarafından 2006'dan bu yana sunulan, dünyadan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden binlerce kişinin katıldığı sema programları devam ediyor. Program, cumartesi günleri saat 19.00'da Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz izlenebiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Devlet Tiyatrosu Misafir Oyununu Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement