Konya'da 'Mevlânâ'dan Öğütler' - Son Dakika
Güncel

Konya'da 'Mevlânâ'dan Öğütler'

Konya\'da \'Mevlânâ\'dan Öğütler\'

Prof. Dr. Emin Işık'ın anlatımıyla "Mevlânâ'dan Öğütler" programında Mevlânâyı daha yakından tanıyan öğrenciler, son derslerini 'Gönüllerin Şehri' Konya'da gerçekleştirdiler.

09.05.2017 17:02  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği"Mevlânâ'dan Öğütler" programına katılan 48 kişi, "Gönüllerin Şehri" Konya'yı ziyaret etti. Konya gezisi kapsamında son derslerini İlahiyatçı Prof. Dr. Emin Işık ile birlikte Konya'da gerçekleştiren öğrenciler, Mevlânâ Müzesi, Aziziye Camii, Şems-i Tebrizi Türbesi, İstiklâl Şehitliği, Mevlânâ Camii, Akyokuş Tepesi ve Tarihi Sille Köyü'nü gezdiler. "Mevlânâ'dan Öğütler" programında Prof. Dr. Emin Işık'ın anlatımıyla Mevlânâyı daha yakından tanıyan öğrenciler, Konya'da Mevlânâ'nın türbesini ziyaret ederek kendisine dualar ettiler.

SON DERS GÖNÜLLERİN ŞEHRİ'NDE

Esenler Dörtyol Meydanı'ndan hareket ederek belediyeye ait otobüslerle Konya'ya doğru yolculuğa çıkan "Mevlânâ'dan Öğütler" programı öğrencileri, unutamayacakları bir gün yaşadılar. Uzman rehberler eşliğinde Konya'nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezen öğrenciler, Gönüllerin Şehri'ni yakından tanıma şansı yakaladılar.

VUSLAT TÖRENLERİNE KATILDILAR

Konya'nın en yüksek binası Selçuklu Binası'nda kahvaltı yaparak güne başlayan katılımcılar daha sonra Konya Mevlânâ Müzesi'ni gezerek türbe ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Ardından Aziziye Camii'ni, Şems Türbesi'ni, İstiklâl Şehitliği'ni de ziyaret ederek, Mevlana Camii'nde öğle namazını eda ettiler. Hep birlikte yedikleri öğle yemeğinin ardından Meram Bağları Tavus Baba Türbesi'ni ziyaret eden gezi ekibi, türbe ziyaretleri sırasında dualar okudular. Akyokuş Tepesi'ni ve Tarihi Sille Köyü'nü gezen ekip, akşam yemeğinin ardından semâ gösterisinin yer aldığı Vuslat Törenleri'ne katıldı. Gezide Konya'nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezme fırsatı yakalayan ekip, dolu dolu geçen programlarının ardından İstanbul'a döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya'da 'Mevlânâ'dan Öğütler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement