Konya'da Müslüman Ülkelere "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" Eğitimi Veriliyor - Son Dakika
Güncel

Konya'da Müslüman Ülkelere "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" Eğitimi Veriliyor

Konya\'da Müslüman Ülkelere "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" Eğitimi Veriliyor

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Müslüman ülkelere yönelik "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" eğitimleri veriliyor.

16.04.2018 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Müslüman ülkelere yönelik "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" eğitimleri veriliyor.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan projeyle eğitim programına katılmak üzere Konya gelen Afgan heyet, Büyükşehir Belediye Meclisine konuk oldu. Müslüman ülkelere yönelik düzenlenen "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" eğitimleri kapsamında Konya'ya gelen Afganistan'ın 8 şehrinden kaymakamlar, belediye yöneticileri ile su idareleri üst düzey yöneticilerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı ikinci oturumuna katıldı.

"Hürriyet ve kalkınma mücadelesini başaracağınıza inanıyoruz"

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Afganistan'ın Türkiye'ye mesafe olarak uzak olsa da gönül olarak çok yakın bir ülke olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Afganistan'ın bağımsızlık ve ayağa kalkma mücadelesini takip ettiklerini aktaran Başkan Akyürek, "Bu hürriyet ve kalkınma mücadelesini başaracağınıza inanıyoruz ve başarmanızı Cenab-ı Hak'tan diliyoruz. Konya'da da Afganistan kökenli çok sayıda öğrencimiz var. Onlara da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ortak değerimiz olan Hz. Mevlana'nın kabrinin bulunduğu şehrimize hoş geldiniz" ifadelerini kullandı. Mezar-ı Şerif Belediye Başkan Yardımcısı Atiqullah Wahabzade de, Konya'da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "KOSKİ tarafından düzenlenen bu eğitim programı bizim için gerçekten çok faydalı oldu. Afganistan'a döndüğümüzde inşallah orada öğrendiklerimizi daha güzel uygulama imkanına kavuşacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Akyürek'e Afgan heyet tarafından Afganistan'ın yöresel kıyafetleri hediye edildi.

"Müslüman ülkelere su ve atıksu yönetimi eğitimi veriliyor"

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen ve 29 ülkeden çok sayıda şehrin talep ettiği "Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi" eğitimleri, İslam dünyasında büyük bir ihtiyaç olan dayanışmayı hedefliyor. Su ve atıksu yönetimi konusunda birçok ilki gerçekleştirerek belli bir standarda ulaşan KOSKİ, çoğu gelişmekte olan Müslüman ülkeye edindiği tecrübeleri aktarıyor. Eğitimlerin öğleden önceki kısmında teorik, öğleden sonraki kısmında ise uygulamalı bilgiler veriliyor. Eğitim programlarının ilkinde Afganistan'ın 8 ayrı şehrinden gelen belediye, kaymakamlık ve su idareleri üst düzey yöneticilerinden oluşan 22 konuk ağırlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Belh Mezar-ı Şerif şehriyle Konya'nın kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, "Edindiğimiz bilgi birikimimizi, tecrübelerimizi, karşılıklı dayanışmayı güçlendirmek üzere sizlerle paylaşmak istiyoruz. Cenab-ı Hakk'ın iyilik ve takvada yardımlaşın ayetine uymak istiyoruz. Konya'da en fazla Türkiye dışından okuyan öğrenci Afganistan'dan. Tabii çok daha fazla olmasını temenni ediyoruz" dedi. Afganistan Feyzabad Kaymakamı Shaira Shakib Sadat ve Mezar-ı Şerif Belediye Başkan Yardımcısı Atiqullah Wahabzada da konuşmalarında düzenlenen eğitim programlarının Müslüman ülkeler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmaya büyük katkı sağlayacağını belirterek, programların devamını temenni etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Müslüman Ülkelere 'Uluslararası Su ve Atıksu Yönetimi' Eğitimi Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu
    23:03 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Yelten köyünde 2 katlı bir evde büyük hasar oluştu, bazı evlerin duvarları zarar gördü. Vatandaşlar deprem anında büyük korku yaşadıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü belirtti.


Advertisement