Konya'da Vahşi Sulamaya Son - Son Dakika
Yerel

Konya'da Vahşi Sulamaya Son

Çumra AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Avukat Ahmet Ünal, Adem Şahin ve Bekir Yaşar Konya Genelinde Vahşi Sulamanın Son Bulacağını Bildirdi.

08.03.2011 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çumra AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Avukat Ahmet Ünal, Adem Şahin ve Bekir Yaşar Konya genelinde vahşi sulamanın son bulacağını bildirdi.

Meclis üyeleri, yaptıkları yazılı açıklamada, Konya İl Genel Meclisi ile Devlet Su İşleri ve sulama kooperatiflerinin ortak çalışmaları sonucunda, Konya genelinde sulama faaliyeti devam eden tüm sulama sistemlerinin açık sulama sisteminden kapalı ve basınçlı sulama sistemine dönüşeceğini belirtti.

Yapılan çalışmalarla hem su tasarrufunun hem de enerji tasarrufunun sağlanacağının vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"İl Genel Meclisi'nden kuyu sayısına göre kararlar çıkartılmış ve ödenekleri belirlenmiştir. Bunlardan öncelikle Fethiye Sulama Kooperatifi, Özel İdare'nin kendi bütçesinden 525 bin lira kullanarak 13 kuyunun yapımı tamamlamak üzeredir. Kalan kısım için 145 bin lira daha harcanarak 2011 yılında hizmetin tamamlanması sağlanacaktır. 2011 yılında kapalı ve basınçlı sulama sistemi için sözleşme yapan Alibeyhüyüğü Sulama Kooperatifi, Dineksaray Yağmurlama Sulama Projesi, İçeriçumra Yağmurlama Sulama Projesi, Dinlendik Sulama Projesi başlayacaktır. Diğer kooperatifimiz de projelerini hazırladıktan sonra Çumra ilçesinde bulunan toplam 25 sulama kooperatifi bünyesinde bulunan 560 kuyunun, kapalı ve basınçlı sulama sistemine geçmesi sağlanacaktır. Bu çalışmaların toplam maliyeti 200 milyon lira olacaktır. Bu hizmetin Çumra'mıza hayırlı olmasını dileriz."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Vahşi Sulamaya Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement