Konya'da Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Zafer Bayramı Kutlandı

Konya\'da Zafer Bayramı Kutlandı

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.yıl dönümünde ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı.

30.08.2012 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünde ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik Makamında Vali Doğan, Tümgeneral Özkaya, Başkan Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya tebrikleri birlikte kabul etti.

Atatürk Anıtı'nın da bulunduğu Feritpaşa Caddesinde resmi geçit töreni yapıldı. Konya protokolü törene katılan az sayıda vatandaşın bayramını kutlarken, askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak göndere Türk Bayrağı çekildi. Protokolün bulunduğu platformda milletvekillerine ve siyasi parti il başkanlarına ayrılan koltuklar boş kaldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kurmay Binbaşı Tuncay Öztürk, Zafer Bayramı'nın coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Öztürk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman ordumuzun halkımızla birlikte vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 90. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz" dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından resmi geçit töreni yapıldı. Sancak ve askeri birliklerin geçisini protokol üyeleri ayakta takip etti. Buradaki törenin ardından Konya Garnizon Komutanlığına bağlı askeri birliklerin kullandığı silah ve teçhizat sergilendi. Sergide en çok ilgiyi, Jandarma'nın 'Hazır' ismindeki köpeği ile Konya'daki büyük yangınlarda söndürme çalışmalarına destek veren 3. Ana Jet Üs Komutanlığı itfaiye ekibi gördü.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, sergi gezisinin sonunda yaptığı açıklamada, 90 yıl önce kazanılan zaferin önemine değinerek, büyük taarruzun Konya'nın Akşehir ilçesinden başladığını söyledi. Vali Doğan, "Zaferin 90. yıl dönümünü kutluyoruz. Aradan bir asra yakın zaman geçti ama bizim her yıl bunu yeniden idrak etmek için önemli bir sebebimiz var. Çünkü Türkiye'nin jeopolitiği daima önemli problemler yaşanabilecek bir bölgede olması üzerine oturuyor. Dolayısıyla bizim her yeni yetişen nesli İstiklal Harbinin ruhuyla, büyük taarruzun ruhuyla tanıştırmamız lazım. Bu anlamda 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü kutlanıyor. Böylece gençlerimize, yavrularımıza hem geçmişe dair hatırlatma yapılıyor hem de bugünkü gücümüze ilişkin küçük bir tanıtım yapılmış oluyor. Şüphesiz Konya açısından bakıldığında milli mücadelenin ve büyük taarruzun farklı bir anlamı var. Biliyorsunuz Akşehir'deki karargahtır asıl bu işlerin planlanmasının yapıldığı yer. Büyük taarruz Konya'dan başlatılmıştır sözü gerçekçi bir söz olur. Konyalıların da burada emeği olduğunu teslim etmemiz lazım" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement