Konya'daki süt banyosu skandalına imza atan çalışanlar tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Konya'daki süt banyosu skandalına imza atan çalışanlar tahliye edildi

Süt banyosu skandalının yaşandığı Konya'da tutuklanan Emre Sayar ve Uğur Turgut, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

12.11.2020 09:28  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir süt fabrikasında süt kazanının içine giren ve o anları videoya alan iki çalışan sosyal medyada infial yaratmıştı. Tepkiler üzerine soruşturma başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri videonun çekildiği firmada denetimlerde bulunarak firmanın faaliyeti son vermiş şahıslar gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Büyük tepki toplayan ve vatandaşın güvenini zedeleyen skandal süt banyosu görüntülerinin failleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FİRMAYA PARA CEZASI KESİLDİ

Firmaya 13 bin 934 lirada idari para cezası uygulandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında banyo yapan Emre Sayar ve bu anları kayıt altına alıp, sosyal medyada paylaşan Uğur Turgut gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece 'Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti' suçundan tutuklandı.

DEZENFEKTAN OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

İki şüpheli hem emniyette hem de savcılık ve nöbetçi hakimlikte verdikleri ifadelerinde tankın içerisindekinin süt olmadığını, içerisinde dezenfektan ve sıcak su bulunduğunu ileri sürdü.

TAHLİYE OLDULAR

6 Kasım günü çıkarıldıkları 4. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Emre Sayar ve Uğur Turgut, 5 gün sonda dün akşam saatlerinde bulundukları cezaevinden tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Öte yandan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin firmadaki denetimlerinin sürdüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Konya'daki bir süt fabrikasında süt toplama merkezinde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişinin banyo yapması tepki çekmişti. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla son dakika haberi hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri soruşturma başlattı ve şirkete ceza uygulandı.

İŞTEN ÇIKARILDILAR

Konya'da süt üretimi yapan bir süt fabrikasında kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişi süt kazanının içine girerek banyo yaptı. Süt kazanında banyo yaptığı anlar ise bir başka çalışan tarafından sosyal medya hesabından yayınlandı. Skandal görüntülerin içerisinde süt banyosu yapan kişinin videosunun arkasında Kemal Sunal'ın 'Sakar Şakir' isimli filminden alınan bir bölüm de yer almıştı.

Konya\'daki süt banyosu skandalına imza atan çalışanlar tahliye edildi

Son Dakika Güncel Konya'daki süt banyosu skandalına imza atan çalışanlar tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • hakan: işte Türk adaleti bu... koskoca bir süt fabrikası kapatılıyor, ürünleri satıştan çekiliyor, orada çalışanlar işsiz kalıyor, fabrikanın marka değeri yok oluyor, bunlara neden olanlar 4 gün cezaevinde kalıp, dışarı çıkıyor. mahkeme mahkeme mahkeme sürer 3-4 yıl, sonrasına da sonra bakılır. 19 2 Yanıtla
  • Elif: Allah aşkına abartmayın videoyu dikkatli izleyin ayrıca o süt dökülmüş gidip ambalajlamamislar yani bunu kanitlamasalar zaten salinmaz ayrica içerde yatması gereken çok kişi var ama dışarda geziyo 3 14 Yanıtla Aydın : Nerden biliyorsun ambalajlanmadigini Sende mi oradaydın 15 1
  • mustafa: Yazık be bunların sütü bozuk bunlar ne biçim insan kim bilir bu sütleri hangimiz içti firmaya verilen ceza çok az bence firmanın ismi ifşa edilmeli. 16 0 Yanıtla
  • 4401: Hep böyle olmuyor mu zaten? Olay medyaya düşünce göz boyamak için tutuklanıyorlar sonra ceza evinin arka kapısından birkaç gün sonra çıkartılıyorlar... İyi ki varsın medya... 10 0 Yanıtla
  • Dogru lar : Videoyu tam izleyin adam dogru söylüyor o süt degil kafasından aşagıya doktügü. Zaman süt olsa beyaz akar ama şuda bir gerçek suda olsa orada yapılmaması gereken bir hareket 2 6 Yanıtla
  • Bursa: O kazanlar ne kazanı, içindeki süt olmasa bile ilerleyen günlerde o kazanlara süt doldurmaya aklar mı? bence bu alçaklığı yapan kişiler ömür boyu işsiz kalmalı, sgk bu kişilerin sgk pirim kaydını kapatıp süresiz dondurmalı ki ibreti alem olsun 7 0 Yanıtla
  • Kayserı : Hi ne bekliyordunuz kiii 5 1 Yanıtla
  • bdfg: bir daha yaşanmaması için devletin gıda güvenliğine yönelik ihlallerde yüksek derecede caydırıcılığı olan yaptırımları yasal düzenleme ile devreye almasını 82 milyon insan bekliyor 5 0 Yanıtla rizelli: nerede oo günlerr 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement