Konya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Konya'dan Kısa Kısa

Konya'da Eğrigölü fotoğraflamak için isteyen bir grup fotoğraf ve doğa tutkunu, bölgede yağan yoğun kar nedeniyle Eğrigöl'e gidemedi.

26.03.2018 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Eğrigölü fotoğraflamak için isteyen bir grup fotoğraf ve doğa tutkunu, bölgede yağan yoğun kar nedeniyle Eğrigöl'e gidemedi.

Konya ve Antalya sınırında, Geyik Dağlarının eteklerindeki yer alan Eğrigöl doğası ve endemik bitkileriyle fotoğraf ve doğa tutkunları gözdesi oluyor.

Seydişehir, Alanya, Konya, Karaman, Taşkent, Hadim'den 18 fotoğraf tutkununun ilkbaharda Eğrigölü fotoğraflayabilmek için sabahın erken saatlerinde başlayan yolcuğuna, bölgenin iklim şartları geçit vermedi.

Fotografçılar, bölgede yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile zor anlar yaşadı.

Konya'dan gelen fotoğraf tutkunu Osman Kuplay, "Benim için bir efsane olan Eğrigölü görmek için Konya'dan geldim. Buradaki mevsim şartları her an değişebiliyor. Kar ve tipiden dolayı aracımız yolda kaldı. Ekipten bazı arkadaşların aracı kara saplandı şartlar çok zor. Eğrigölü göremedik ama müthiş bir kış mevsimi yaşadık çok güzeldi." dedi.

Seydişehir'de 54. Kütüphane Haftası

Seydişehir ilçesinde 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Yeni nesil çocuklar yeni nesil kütüphaneler" programı düzenlendi.

Seydişehir belediye düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, kütüphanelerin toplumun kültür ve medeniyet birikiminin hazinesi hükmünde olduğunu söyledi.

"Bu hazinenin içeri o ülkenin kültürel gelişmişliğinin en önemli göstergesidir" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kütüphaneler okuma alışkanlığının gelişimi kültür mirasının gelecek nesillere taşınması açısından çok önemli katkılar sağlamaktadır. İlk emri oku olan bir medeniyetin mensuplarıyız.Bu inanç doğrultusunda ecdadımız fethettiği şehirlerde ilk önce kütüphaneler kurmuştur.Bilgiye hükmeden toplumlar kendi toplumlarını ve başka toplumları yönlendirirler. Bizler yeni Nesil çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak zorundayız,bilgiye ve teknolojiye sahip olmalıyız.Bunların yapıldığı en önemli yerler okullar ve kütüphanelerdir."

Program kitap okuma yarışması, kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve kaşık oyunları sona erdi.

Programa, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Çelik, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, ilçe Müftüsü Kemal Demirel AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Beyşehir'de 2 bin 23 fidan dikildi

Beyşehir ilçesinde Yaka Manastır Tabiat Alanı yakınlarında oluşturulan hatıra ormanına 2 bin 23 tüplü orman fidanı toprakla buluşturuldu.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından Bademli Mahallesi sınırları içerisinde, Yaka Manastır Tabiat Alanı yakınlarında oluşturulan yeni hatıra ormanında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, ağaç ve ormanların öneminin toplumun tüm kesimleri tarafından bilindiğini söyledi.

Özaltun, "Bu konuda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bütün evlere karaçam fidanı, tohumu gönderdi ve inşallah memleketimizdeki, Türkiye'deki ormanlaşma oranını yüzde 30'a çıkarmak için elimizden gelen her türlü çabayı sarfedeceğiz." dedi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise Türkiye'de ormanlık sahaların daha da artırılması gerektiğini ve bu konuda yürütülen çaba ve gayretlere dikkat çekti.

Konuşmaların ardından orman görevlileri tarafından katılımcılara fidan dikimi ile ilgili teknik ve uygulamalı bilgiler verildi. Ardından programa katılan ilçe protokolü ve üniversite öğrencileri orman fidanlarını toprakla buluşturdu.

Etkinliğe, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin, orman teşkilatı mensupları, kurum amirleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement