Konya İl Genel Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Konya İl Genel Meclis Toplantısı

Konya İl Genel Meclis Toplantısı

Meclis Başkanı Selvi: "Yeni Büyükşehir Yasası ile büyükşehirlerde il özel idareleri ve il genel meclisleri kapatılacak olmasına rağmen, Konya İl Genel Meclisi olarak ilk günkü heyecanımızla çalışmalara devam ediyoruz"

07.01.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, yeni Büyükşehir Yasası ile il özel idareleri ve il genel meclislerinin kapatılacak olmasına rağmen, meclis olarak ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Selvi, Konya İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarının 2. birleşiminde, komisyonların yaptığı çalışmaların, büyükşehir sürecinden sonra hayata geçirilecek İl Özel İdaresi'nin görev ve sorumlulukları kapsamındaki yatırımların altyapısını oluşturduğunu ifade etti.

17 ihtisas komisyonu ile 31 ilçede yaptıkları çalışmalara aynı hızla devam ettiklerini belirten Selvi, şunları kaydetti:

" Türkiye, 1 Nisan 2014 tarihi itibarıyla 6360 sayılı Büyükşehir Yasası'na hazırlanıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile büyükşehirlerde il özel idareleri ve il genel meclisleri kapatılacak olmasına rağmen, Konya İl Genel Meclisi olarak ilk günkü heyecanımızla çalışmalara devam ediyoruz. Bugüne kadar aldığımız karar sayısı ve yatırım portföyümüzle hep örnek meclis olarak anıldık. Bu övgüye layık olabilmek için meclis kapanmayacakmış gibi çalışmalarımıza aynı hız ve şevkle devam ediyoruz. Komisyonlarımızın hazırladığı bu raporlar, yeni yasanın uygulanmasında da rehber olacaktır. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

İki oturumlu gerçekleştirilen birleşimde, Acil Afet Komisyonu Başkanı Faruk Koç, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Orkun Ünler ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Tuncay, 2013 yılının Aralık ayında komisyon üyeleriyle yaptıkları çalışmalardan oluşan raporları sundu.

Ahmet Ünal başkanlığında gerçekleştirilen 2. oturumda ise İl Özel İdareleri Projelerini İzleme Komisyonu Başkanı Ramazan Yalçın Badem'in okuduğu raporlar görüşülmeye devam edildi. Meclis, Ocak ayı toplantılarının 3. birleşimini 8 Ocak'ta yapacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya İl Genel Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement