Azmin Böylesi! Maganda Sakat Bıraktı, Ama Ömer Yılmadı - Son Dakika
Güncel

Azmin Böylesi! Maganda Sakat Bıraktı, Ama Ömer Yılmadı

Konya'da arkadaşlarıyla katıldığı bir düğünde maganda kurşunuyla yaralanıp felç kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ömer Yurteri, çalışma azmiyle takdir topluyor.

25.06.2017 11:10  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da arkadaşlarıyla katıldığı bir düğünde maganda kurşunuyla yaralanıp belden aşağısı felç kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 24 yaşındaki Ömer Yurteri, gösterdiği çalışma azmiyle görenlerin takdirini topluyor.

Demircilik yapan Ömer Yurteri, KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursunu bitirdikten sonra aldığı 50 bin lira geri ödemesiz destekle kendi işyerini açıp, yanında çalıştırdığı 3 personelle demir kapı, pencere, balkon korkuluğu ve yangın merdiveni imal ediyor.

"DÜĞÜNDE BİR MAGANDANIN SİLAHINDAN ÇIKAN KURŞUNLA YARALANDIM"

Sanayi'de demir doğrama ustası olarak çalışan evli Ömer Yurteri'nin, 3 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir düğün hayatını karartı. Ama o tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen yılmadı. Hayatının nasıl karardığını anlatan Ömer Yurteri, şunları söyledi: "Demir doğruma ustası olarak sanayide çalışıyordum. Askerden sonra hemen evlendim. Sanayide tekrar çalışmaya başlayıp kendi iş yerimi kurma hayalleri kurarken, arkadaşlarımla bir düğüne gittik. Düğünde bir magandanın silahından çıkan kurşunla yaralandım. Omuriliğimin zedelenmesi sonucu belden aşağısı felç oldu ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldum."

Azmin Böylesi! Maganda Sakat Bıraktı, Ama Ömer Yılmadı

"ÖZEL SEKTÖRDE DAHA AZ ENGELLİ OLAN KİŞİLERİ TERCİH EDİYORLAR"

Başına gelen talihsiz olay sonrası iş kurma hayallerinin suya düştüğünü ve çalışabilmek için müracaat ettiği yerlerden olumsuz cevap aldığını belirten Yurteri, bir yıl süren tedavimin ardından özel sektörde çok iş aradım. Ama tekerlekli sandalyeye mahkum olduğum için iş bulamadım. Özel sektörde genellikle daha az engelli olan kişileri tercih ediyorlar. Ben de sürekli eve bağlı olmamak için çalışmaya ve kendi işimi yapmaya karar verdim. Zaten demir doğrama ile ilgili ustalığım ve tecrübem de vardı. Bu konuda ailemin, arkadaşlarımın ve tanıdıklarımın çok desteği oldu" dedi.

Azmin Böylesi! Maganda Sakat Bıraktı, Ama Ömer Yılmadı

KENDİ İŞ YERİNİ AÇTI

Ömer Yurteri, KOSGEB'in kendi işini kurmak isteyenler için düzenlediği girişimcilik kursuna katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan Yurteri, KOSGEB'in, 50 bin lire geri ödemesiz kredi desteği sayesinde 6 ay önce Marangozlar Sanayi Sitesi'nde kendi işyerini açtı. Şu an 3 personelle demir kapı, pencere, balkon korkuluğu, yangın merdiveni imalatı imal eden Yurteri, "Şu an da iş yerimde 3 kişi çalıştırıyorum. Ben tarif ediyorum ve onlar da işlemesini yapıyorlar. Çalışan personelimin sigorta ve maaşını, dükkanımın kirasını ve diğer giderlerini KOSGEB'den alıyorum. Bu KOSGEB'in verdiği 50 bin liralık geri ödemesiz desteğin bitimine kadar devam edecek. Tek şartı iş yerimin 2 yıl boyunca açık kalması ve işlerimin düzenli olarak devam etmesi. Daha sonra 100 bin liralık geri ödemeli bir destek imkanı daha var. Bunu da sıfır faizle veriyor. Onu da ilerleyen zamanlarda işimi büyütmek için kullanmayı planlıyorum" diye konuştu.

"ENGELLİLERE ÖRNEK OLMAK İSTEDİM"

"İş yerimin ismini de "Engelsiz demir doğrama" olarak belirledim. Çünkü kendim engelliyim ama ben bu isim ile engelli bireylerin de destek çıkıldığı zaman bir şeyler yapabileceğini göstermek istedim. İşyerimin ismini de buna göre belirledim. Tabi bunların yaparken engellilere de örnek olmak istedim. 24 yaşında kendimi eve kapatamazdım.??

Azmin Böylesi! Maganda Sakat Bıraktı, Ama Ömer Yılmadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azmin Böylesi! Maganda Sakat Bıraktı, Ama Ömer Yılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement