Konya Meram'da "Sıfır Atık Projesi" çalışmalarına devam ediliyor - Son Dakika
Güncel

Konya Meram'da "Sıfır Atık Projesi" çalışmalarına devam ediliyor

Konya Meram\'da "Sıfır Atık Projesi" çalışmalarına devam ediliyor

Meram Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ilçenin dört bir yanına sıfır atık kutuları ve mobil atık getirme üniteleri yerleştirdiğini bildirdi.

06.05.2020 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ilçenin dört bir yanına sıfır atık kutuları ve mobil atık getirme üniteleri yerleştirdiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında 13 farklı sınıfta atıkların depolanmasını sağlayan ünitelerin, ilçeye yerleştirilmeye devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, ifadesine yer verilen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçede aylık toplanan geri dönüşüm malzemelerinin 450 tona yaklaştığını aktardı.

"Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi"nin hayata geçirildiğini ifade eden Kavuş, "Ünitelerimiz, kayar yazıları ile daha çok dikkat çekiyor ve farkındalığın artmasını sağlıyor. 13 farklı sınıfta atıkların depolanmasını gerçekleştiriyor. Atıkları kaynağında ayrıştırmak bu noktada önemli zaman ve verim tasarrufu anlamı taşıyor. Bu sebeple çalışmalarımızın önemli ayaklarından birini bu merkezler ve kumbaralar oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Meram'ın, 30'dan fazla noktasına geçici depolama kumbaraları yerleştirildiğini vurgulayan Kavuş, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar ilçemizde bulunan kamu kurumları ve okulların tamamına 3 binin üzerinde plastik geri dönüşüm kutusu dağıttık. Böylece kamu kurumu ve okulların tamamının Sıfır Atık Projesine geçişi tamamlanmış ve başarılı bir şekilde uygulamaların devamı sağlanmaktadır. Çalışmalarımız Sıfır Atık Projesi, amacına ulaşana dek kesintisiz devam edecektir. Meram'da toplanan geri dönüşüm malzemelerinin miktarı yıllık 5 bin 400 tonu buldu. Geri dönüşüm malzemelerinin çöpe gitmemesi nedeniyle, 27 bin ağacın kesilmesine gerek kalmamış, 12 milyon kilowatt elektrik enerjisi, 500 tona yakın petrol ve türeviyle 400 tonun üzerinde su tasarrufu sağlanmış olup bin 200 kilogram karbondioksit sera gazı salınımı da önlenmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya Meram'da 'Sıfır Atık Projesi' çalışmalarına devam ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement