Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak - Son Dakika
Güncel

Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak

Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya metrosu 4 yılda yolcu taşımaya hazır hale gelecek.

04.11.2019 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesince yapılacak ve 7,5 milyar liraya mal olacak Konya metrosu 4 yılda yolcu taşımaya hazır hale gelecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi yaptığı basın toplantısında, önemli bir turizm potansiyeline sahip Konya'da toplu taşıma kalitesini, niteliğini ve yolcu kapasitesini artırmak, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için yapılacak Konya metrosuna ilişkin bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile 1 Kasım Cuma günü "Hafif raylı sistem hattı yapım işi ile elektromekanik sistemlerin temini, kurulumu ve işletime alınması işleri ve demiryolu araçlarının temini" sözleşmesini imzaladıklarını bildiren Altay, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında yapılan imza töreniyle, şehrimiz bugüne kadar yapılan en büyük kamu yatırımının imzasını gerçekleştirmiş oldu." dedi.

Bundan sonraki aşamada hızla inşa sürecini tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Altay, "Konya metrosunun ilk etabı Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nden başlayıp, Meram Tıp Fakültesi, Beyşehir Yolu, Eski Sanayi, Yeni Gar İstasyonu, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Çeçenistan Caddesi ve Meram Belediyesi'nde tamamlanacak. 21,1 kilometrelik ilk hattın ihalesi ve sözleşmesi gerçekleştirilmiş oldu. 22 duraktan oluşacak metromuzda 35 dakikada seferin tamamlanması planlanıyor. Böylece Meram ve Selçuklu arasında vatandaşlarımız için kolay bir ulaşım arzu ediyoruz. İnşallah ikinci etabın da tamamlanmasıyla birlikte Konya çok önemli bir mesafe katetmiş olacak." diye konuştu.

Konya'nın Türkiye'de ilk şehir içi raylı sistemi kullanan kent olduğunu hatırlatan Altay, metro yapımını Bakanlığın üstlenmesiyle belediyenin önemli bir yükümlülükten kurtulduğunu dile getirerek, proje yatırım bedelinin 7,5 milyar lira olduğunu aktardı.

Altay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirlerin rekabeti günümüzde ülke rekabetlerinin önüne geçti. Artık şehirler birbiriyle yarışıyor ve şehirler için en önemli kriterlerinden biri toplu taşıma ağının niteliği, sınıfı ve yolcu kapasitesi. Konya da bu manada metrosu olan şehirler kategorisine girmiş olacak. İnşallah süreçte bir aksama olmadan 4 yıl içinde projenin tamamlanmasını hedefliyoruz. Konya metrosunun tamamı yer altında inşa edilecek. Tünel atma sistemiyle bu inşaatın tamamlanması arzu ediliyor. Tabii istasyonların yapımı sırasında belki kazı işlemi yapılacak ama metro için herhangi bir yüzey kazısı gerçekleşmeyecek. Tamamı üst teknolojiyle yer altında yapılacak bir sistemden bahsediyoruz."

"Konya metrosu kolaylıklar getirecek"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'ya olan sevgisini, getirdiği hizmetlerle ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti'nin kuruluşuyla ülkenin büyük bir kazanım elde ettiğine dikkati çeken Angı, AK Parti hükümetlerinin ülkede sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa her alanda önemli hizmetlere imza attığını belirtti.

AK Parti hükümetlerinin kurulduğu günden bu yana vatandaştan aldığı desteğin karşılığını örnek hizmetlere imza atarak verdiğini belirten Angı, Konya metrosunun, şehir içi ulaşımda önemli kolaylıklar getireceğini kaydetti.

Toplantıda, Altay ve Angı'ya AK Parti Konya milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Hacı Ahmet Özdemir ve Halil Etyemez de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya metrosu 4 yılda tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement