Konya'nın çocukları Afyonkarahisar'ın Battal Gazi efsanesini çalıştı - Son Dakika
Güncel

Konya'nın çocukları Afyonkarahisar'ın Battal Gazi efsanesini çalıştı

Konya\'nın çocukları Afyonkarahisar\'ın Battal Gazi efsanesini çalıştı

Türkiye'nin 81 ilinden okulların katıldığı "81 İlin Şehir Efsanesi" adlı eTwinning projesine katılan Konya Akıncılar Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri, Afyonkarahisar'ın Battal Gazi Efsanesi üzerinde çalıştı.

14.06.2020 16:31  Güncelleme: 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 81 ilinden okulların katıldığı "81 İlin Şehir Efsanesi" adlı eTwinning projesine katılan Konya Akıncılar Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri, Afyonkarahisar'ın Battal Gazi Efsanesi üzerinde çalıştı.

Sınıf öğretmeni Serpil Koçak, rehberliğinde gerçekleşen çalışma büyük beğeni topladı.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak amacıyla yürütülen eTwinning projesi kapsamında "81 İlin Şehir Efsanesi" konulu bir çalışma yapıldı.

Konya'da yürütülen bu projede Konya Akıncılar Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri Afyonkarahisar'ın Battal Gazi efsanesini çalıştı.

Puzzle haritası oluşturuldu

Çalışmalar sonrasında illeri simgeleyen puzzle haritası oluşturuldu. Haritada Afyonkarahisar ay yıldızlı Türk bayrağı, haşhaş, Kocatepe ve Battal Gazi efsanesi ile simgelendi.

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu'nun, bu çalışmaya materyal katkısı sunduğu bildirildi.

Sınıf öğretmeni Serpil Koçak, üniversite eğitimini Afyonkarahisar'da aldığını ve bu proje konusunu çalışırken çok heyecan duyduğunu belirtti.

81 ilin şehir efsanesi adlı eTwinning projesine Akıncılar Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu 3-E sınıfı olarak "Afyon Battal Gazi" efsanesi ile katıldıklarını dile getiren Koçak, şunları söyledi:

"Bu proje ile kültürel değerlerimizi keşfederek, ülkemizde bulunan 81 ilin efsaneleri hakkında bilgi sahibi olduk. Öğrendikleri efsaneyi dramatize ederek öğrencilerimizin tiyatral yetenekleri gelişti. Bununla birlikte grup çalışmasında aktif çalışmayı öğrenip, sorumluluk duyguları pekişti. Proje kapsamında afiş, logo, pano, drama, puzzle çalışmaları ile efsanenin tanıtımı sağlandı. Öğrencilerimiz belirlenen uygun tarih ve saatte yapılan webinar ile diğer illerdeki proje ortağı arkadaşları ile tanışma fırsatı yakaladı, yeni dostluklar kurdular. 81 ilde puzzle parçası efsane ve ilgili şehre uygun tasarlanarak, proje kurucusu okula sergilenmek üzere gönderildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'nın çocukları Afyonkarahisar'ın Battal Gazi efsanesini çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement