Hüyük'te öğrenci servisleri denetlendi - Son Dakika
Güncel

Hüyük'te öğrenci servisleri denetlendi

Hüyük\'te öğrenci servisleri denetlendi

Konya'nın Hüyük ilçesinde öğrenci taşıyan servis araçları denetlendi.

30.09.2022 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hüyük ilçesinde öğrenci taşıyan servis araçları denetlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta görevlileri, taşımalı eğitim yapan okullardaki servis araçları yönetmeliğe uygunluklarını kontrol etti.

Denetimlerde servis araçlarının genel kurallara uygunluk kontrolleri yapılırken, araçların genel fiziki durumu, "dur" levhası, "okul taşıtı" yazısı, emniyet kemerleri, iç aksamlar, dış karasör ve lastikleri, araçların ruhsat, far ve ışık donanımları, vize bilgileri ile sürücülerin ehliyet, SRC, sağlık raporu ve sabıka kaydı gibi bilgileri kontrol edildi.

Servislerin okul servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı denetlendi.

Bazı araçların sürücüleri eksikleri gidermeleri yönünde uyarılırken, yönetmelik gereği aracında eksiği bulunmayan araçların sürücülerine ise teşekkür edildi.

Denetimlerin ardından Hüyük Durmuş Akkuş Anadolu Lisesi toplantı salonunda da umum servis araçları sürücülerine yönelik rehberlik ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hüyük'te öğrenci servisleri denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement