Büyük Zafer'in 100. yılı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 100. yılı kutlanıyor

Büyük Zafer\'in 100. yılı kutlanıyor

Konya'nın Hüyük, Seydişehir, Beyşehir, Yalıhüyük, Halkapınar, Yunak ilçelerinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

30.08.2022 13:18  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hüyük, Seydişehir, Beyşehir, Yalıhüyük, Halkapınar, Yunak ilçelerinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Hüyük Kaymakamlığı önünden törenin yapılacağı Atatürk Anıtı'na yürüyüş düzenlendi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Kaymakam Hasan Çimer, Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar Atatürk Anıtı önüne geldi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören son buldu.

-Yalıhüyük

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Astsubay Oğuzhan Çelikbaş'ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından öğrenciler Nisa Şahin ve Rana Bozkurt şiir okudu.

Kaymakam İbrahim Yazıcı, makamında tebrikleri kabul etti.

Programa Kaymakam İbrahim Yazıcı, Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Çavuş Halil Esmeray, İlçe Emniyet Amiri Yusuf İbili, siyasi parti temsilcileri, birim amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Halkapınar

Halkapınar Kaymakamı Hamza Selçuk ve Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çakıllar Aydos İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Necdet Boz yaptı. Program öğrencilerin okudukları şiirlerle sona erdi.

Buradaki törenden sonra Kaymakam Selçuk, makamında tebrikleri kabul etti.

Seydişehir

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Murat Akgül, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Kaymakam Deniz Pişkin'in makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Akyol Mezarlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi.

Programa, Kaymakam Deniz Pişkin, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yalçın Özkubat, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, askeri ve sivil erkan ile siyasi parti başkanları, daire müdürleri, muharip gaziler, şehit yakınları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yunak

Hükümet Meydanındaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yunak İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Programa Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Belediye Başkanı Ali Konak, Cumhuriyet Savcısı Hasan Uğur, kurum ve daire amirleri, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Beyşehir

Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin son bulmasının ardından protokol şehitlik ziyareti yaparak şehitler için dua etti.

Beyşehir Kaymakam Vekili Hasan Çimer, İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği'nde kutlamaları kabul etti.

Törene, Kaymakam Vekili Çimer'in yanı sıra, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, daire amirleri, jandarma ve polis teşkilatı mensupları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Derebucak

Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Törene, Kaymakam Ömer Levent Türk, Belediye Başkanı Ahmet Kısa, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kulu

Kulu Kaymakam Vekili Cihanbeyli Kaymakamı Fatih Uzun ve Belediye Başkanı Murat Ünver tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Uzun makamında tebrikleri kabul etti.

Merkez mezarlığındaki şehit Arif Mutlu'nun kabri ziyaret edildi, İlçe Müftüsü Muhsin Yıldız tarafından dua edildi.

Törene Kulu Kaymakam Vekili Cihanbeyli Kaymakamı Fatih Uzun, Belediye Başkanı Murat Ünver, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 100. yılı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement