Konya Osb'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Konya Osb'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Konya Osb\'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Konya Organize Sanayi Bölgesindeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

26.04.2019 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Organize Sanayi Bölgesindeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 24 projesinin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışının ardından, katılımcılar sergi alanını gezdi. Programa katılan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya OSB olarak Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin eğitim alt yapısına önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, "Bu sergi gösteriyor ki, eğitime yapılan hiçbir yatırım boşa gitmiyor. Konya OSB olarak bu okulumuza, geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizin daha iyi eğitim almaları için önemli yatırımlar yaptık. Bugün bu sergide, yaptığımız tüm yatırımların karşılığını, öğrencilerimizin çalışkanlıklarını ve azimlerini görmek bizi çok mutlu etti" dedi.

"Her biri takdire şayan"

Başkan Kütükcü, öğrenciler tarafından öğretmenlerinin de desteğiyle geliştirilen her projenin birbirinden değerli olduğunun da altını çizerek, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Lisemizdeki öğrencilerimiz tarafından, öğretmenlerimizin de desteğiyle hayata geçirilen projelerin her biri gerçekten takdire şayan. Öğrencilerimizin yaptığı bu projeler daha da geliştirilerek, hem günlük hayatı kolaylaştıracak, hem de çeşitli alanlarda kullanılabilecek nitelikte. Bu projeleri hayata geçiren tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum."

Öğrenciler tarafından yapılan projeler, sergi salonunu gezen sanayiciler tarafından da büyük ilgi gördü. Okulun sosyal tesislerinde gerçekleştirilen açılış törenine Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO) Memiş Kütükcü'nün yanı sıra, KSO Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, KSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan, Konya OSB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ile çok sayıda sanayici ve öğrenci katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya Osb'de Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • Pendik'te Ehliyetsiz ve Sigortasız Şekilde Drift Yapan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem Uygulandı
    10:52 Pendik'te Ehliyetsiz ve Sigortasız Şekilde Drift Yapan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem Uygulandı

    Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Pendik'te ünlü market zinciri Migros'un aracıyla drift atan ehliyetsiz ve sigortasız sürücüye 65 bin 877 TL cezai işlem uyguladı. Sürücü ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçundan adliyeye sevk edildi.

  • Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı
    10:52 Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı

    Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

  • Afyonkarahisar'da 9 günlük bayram tatilinde 4 milyon araç geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da 9 günlük bayram tatilinde 4 milyon araç geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin yoğun olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak yöresel lezzetlerden alışveriş yaptığı kaydedildi.

  • ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek
    10:52 ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin ile Fenerbahçe, yarın karşı karşıya gelecek. İlk iki maçı kaybeden ÇBK Mersin, saha avantajını kullanarak galibiyeti hedefliyor. Seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğunu ilan edecek.

  • Corendon Alanyaspor'un 7 maçlık yenilmezlik serisi Galatasaray maçıyla sona erdi
    10:50 Corendon Alanyaspor'un 7 maçlık yenilmezlik serisi Galatasaray maçıyla sona erdi

    Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray'a sahasında 4-0 mağlup olan Corendon Alanyaspor'un 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Alanyaspor, haftayı 42 puanla 10. sırada tamamladı ve gelecek hafta Konyaspor ile karşılaşacak.

  • Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını söndürüldü
    10:50 Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını söndürüldü

    Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.

  • AK Parti Sakarya İl İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:49 AK Parti Sakarya İl İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sakarya'da AK Parti'nin aylık il istişare ve değerlendirme toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, mahalli idareler seçimleri sonrası değerlendirmeler, sürdürülen ve planlanan çalışmalar, teşkilat çalışmaları, şehir genelinde tamamlanan ve devam eden yatırımlar ele alındı. Başkan Tever, birlikteliğin güçlendirilmesi ve şehrin hedeflerine ulaşması için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.


Advertisement