Konya Şehit Ailesine Ev Verildi - Son Dakika
Güncel

Konya Şehit Ailesine Ev Verildi

Şehit ailesine ev verildiKONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde oturan 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak, geçen yıl Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde piyade onbaşı olarak vatani görevini yaptığı sırada PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü.

20.10.2017 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ailesine ev verildi

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde oturan 21 yaşındaki Hüseyin Kavalbacak, geçen yıl Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde piyade onbaşı olarak vatani görevini yaptığı sırada PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü. Seydişehir Belediyesi'de, kaymakamlığın desteğiyle Kavalbacak'ın, ailesinin oturduğu ev fiziki olarak kötü olduğu için yeni bir ev yapıp teslim etti.

2 kardeş olan Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak, terhisine 1.5 ay kala 23 Ağustos 2016 tarihinde Uludere'de düzenlenen saldırıda şehit düştü. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, taziye ziyareti sırasında şehit babası Ali Kavalbacak'ın ailesiyle oturduğu evin fiziki durumunun kötü olduğunu gördü. Bunun üzerine şehit babasının oturduğu Ketenli Mahallesi'nde belediyeye ait arsaya şehit ailesi için ev yapmaya karar verdi. Seydişehir Kaymakamlığı'nın desteğiyle yapılan evin eşyaları da yardım severler tarafından döşendi.

Şehit ailesi çin yapılan ev bugün düzenlenen törenle teslim edildi. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansaran, İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve davetliler katıldı.

Evin 300 metrekare olduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Ketenli Mahallesi'nde inşa edilen ev, 300 metrekarelik kullanım alanı olan iki katlı bir binadır. Binanın yüzde 80 belediyemiz ve kaymakamlığımız tarafından yüzde 20'si de hayırseverler tarafından yapılmıştır. Bunlar güzel şeyler ama acıları bitirmez, acıları hafifletmek için bir nebze çorbada tuzumuz olsun diye yaptığımız bir çalışma." dedi.

Oğlunun vatan için şehit düştüğünü ve bir can feda etmeye hazır olduğunu belirten şehit babası Ali Kavalbacak, yapılan ev için mutlu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından evin anahtarı Ali Kavalbacak'a teslim edildi.

Konya Şehit Ailesine Ev Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Şehit Ailesine Ev Verildi - Son Dakika


Advertisement