Konya Tarihi Höyüğü, Park Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Konya Tarihi Höyüğü, Park Yaptılar

Tarihi höyüğü, park yaptılarKONYA'da Karatay Belediyesi tarafından birinci derece arkeolojik sit alanı olan tarihi İlbiz Höyüğü, parka dönüştürüldü.

28.07.2017 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi höyüğü, park yaptılar

KONYA'da Karatay Belediyesi tarafından birinci derece arkeolojik sit alanı olan tarihi İlbiz Höyüğü, parka dönüştürüldü.

Karatay Belediyesi tarafından 2016 yılında, birinci derece arkeolojik sit alanı olan Karaaslan Üzümcü Mahallesi'ndeki İlbiz Höyüğü ve çevresiyle ilgili hazırlanan 'Koruma Amaçlı İmar Planı' çerçevesinde çalışma başlatıldı. Bölge 1'inci derece sit alanı olduğundan, Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da alınan izin üzerine başlatılan çalışmalar çerçevesinde Karatay Belediyesi tarafından höyüğün hemen yanı başına 3 bin kişilik kır düğün salonu yapıldı.

SALON TAMAMLANDI HÖYÜKTE PARK ÇALIŞMASI BAŞLADI

Kır düğün salonu bitme aşamasına gelirken bu kez belediye tarafından tarihi İlbiz Höyüğü'nün park haline getirilmesi için peyzaj çalışması başlatıldı. Halen devam eden çalışmalar çerçevesinde İlbiz Höyüğü'nün en tepesine kamelyalar kuruldu. Belli bölgelerde ağaçlandırma da yapılırken belirli bölgelere de rulo çim serildi. Höyük üzerinde belirlenen yollara taş döşenmeye başlandı. Çevresinde çocuk parkı ve fitnes alanını da oluşturulan höyükte peyzaj için çalı dikimi de gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karatay Belediyesi tarafından İlbiz Höyüğü üzerine yapılan parkla ilgili yapılan açıklamada parkın özellikle kır düğünü yapmak için salona gelen misafirlerin faydalanacağı bir alan olacağı vurgulandı. Karaaslan Mahallesi'nde bulunan İlbiz Höyüğü'nün yapılan çalışmalar ile eşsiz bir yeşil alana dönüşeceği kaydedildi. Kır düğün salonunun hemen yanında bulunan ve yaklaşık 28 bin metrekarelik İlbiz Höyüğü'nde 5 bin adet çalı dikimi yapıldığı, 20 bin metrekarelik rulo çim serileceği, 4 bin metre de kayrak taşlı yol döşemesi yapılacağı bildirildi.

KIR DÜĞÜNE GELEN MİSAFİRLER DE KULLANACAK

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, çevresinde çocuk parkı ve fitnes alanının da yer aldığı İlbiz Höyüğü Parkı'nın Kır Düğün Salonu'nun yanında yer alması nedeniyle düğünlere gelen misafirler tarafından da aktif olarak kullanılacağını vurguladı. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Hançerli mümkün olan en kısa zamanda İlbiz Höyüğü Parkı'nın Karatay'ın ve Konya'nın hizmetine sunulacağını belirtti.

AŞKAR HÖYÜĞÜ DE PARK OLMUŞTU

Konya merkez Karatay Belediyesi, tarafından yaklaşık 5 yıl önce Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 5 bin yıl öncesine tarihlenen Tunç Çağı yerleşim bölgesi Aşkar Höyüğü de 'Aşkar Höyüğü Park ve Sosyal Donatı Alanı' adlı proje çerçevesinde park haline dönüştürülmüştü.

(

Konya Tarihi Höyüğü, Park Yaptılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Tarihi Höyüğü, Park Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement