Tarlaya Su Hattı Döşenirken, 15 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu - Son Dakika
Güncel

Tarlaya Su Hattı Döşenirken, 15 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu

Konya'da bir vatandaş, tarlasına sulama boruları döşediği sırada oluşan 40 metre çapında 15 metre derinliğindeki obruğa düşmekten son anda kurtuldu.

20.08.2018 07:57  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Karapınar ilçesi, Reşadiye Mahallesi Karakuyu mevkiinde Cengiz Aydemir, tarlasına sulama borularını döşediği sırada 15 metre derinliğinde obruk oluştu. Obruğa düşmekten son anda kurtulan Aydemir, "Obruklarla yaşamaya alıştık." dedi.

DÜŞMEKTEN SON ANDA KURTULDU

İrili ufaklı 100'ün üzerinde obruk bulunan Karapınar ilçesinde, dün sabah saat 07.30 sıralarında kente 8 kilometre uzaklıktaki Reşadiye Mahallesi'ndeki yonca tarlasında 40 metre çapında 15 metre derinliğinde obruk oluştu. Tam bu sırada tarlasında sulama boruları döşeyen Cengiz Aydemir saniyelerle obruğa düşmekten kurtuldu.

ÖNCE PATLAMA SESİ GELDİ

Yaşadıklarını anlatan çiftçi Aydemir, "Yonca sulamak için hat döşediğim sırada geçtiğim yerden 3-5 saniye sonra patlama sesi geldi, toz toprağa karıştı. Arkama dönüp baktım obruk oluşmuş. Sık sık oluşan obruklara artık alıştık. Ama birebir şahit olunca dondum kaldım. Riskli bölgedeyiz, tedirginiz ama Allah'tan gelen bir şey. Bin metre kare içerisinde 18 tane obruk var. Mecbur tarım yapamaya devam edeceğiz. Şu ana kadar can ve mal kaybı olmaması sevindirici." dedi.

Tarlaya Su Hattı Döşenirken, 15 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu

İKİ GÜN ÖNCE DE OLUŞMUŞ

Aydemir, 2 gün önce de kendi tarlasına yakın bir alanda yine 10 metre derinliğinde bir obruğun oluştuğunu söyledi.

Tarlaya Su Hattı Döşenirken, 15 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarlaya Su Hattı Döşenirken, 15 Metre Derinliğinde Obruk Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şehitlerin aziz hatıralarına vefa
    11:05 Şehitlerin aziz hatıralarına vefa

    Şehitlerin aziz hatıralarına vefa Erzurumlu 357 şehit evine tek tek gittiler Erzurum'da yaşamış ve vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına duyulan saygı ve minnettarlığı ifade etmek amacıyla 'Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi' düzenlendi.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yaparak Gelir Elde Ediyor
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yaparak Gelir Elde Ediyor

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası ahşap sanatına merak sardı. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, daha sonra yaptığı ürünlerin beğenilmesiyle satışına başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, gürgen, ceviz ve meşe ağaçlarından doğrama tahtası, spatula, tokmak, nihale, tabure ve zeytin kırma aleti gibi ürünler yapıyor.

  • Kütahya'da Minikler Okullar Arası Judo Müsabakaları Sonuçları
    11:05 Kütahya'da Minikler Okullar Arası Judo Müsabakaları Sonuçları

    Kütahya'da yapılan Minikler Okullar Arası Grup Judo Müsabakaları sonucunda Buğlem Maran 2., Taha Yasin Özdel ve Süleyman Yiğit ise 3. olarak final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Mina Çiftçi, Elif Kaygısız ve Eymen Ozal ise 5. oldu.

  • Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor
    11:05 Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor

    Van, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van'da 11 mahalle ve mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalara başladı. Muş'ta ise 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis'te ise 45 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Devam Ediyor
    11:04 Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Devam Ediyor

    Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı illerinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Erzurum'da park ve bahçeler karla kaplanırken, kuşlar karlı arazilerde yiyecek arıyor. Kars'ta şehir merkezi beyaza büründü ve tarihi yapılar güzel görüntüler oluşturdu. Sarıkamış ve Akyaka ilçelerinde de yoğun kar yağışı etkili oldu. Ardahan'da kent genelinde kar yağışı devam ederken, yüksek kesimlerde tipi ve buzlanma görülüyor. Ağrı'da dağlık alanlar yeniden beyaza büründü.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi
    11:04 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya'da düzenlenecek 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) mücadele edecek milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarında müsabakalar gerçekleştirilecek. Türkiye'yi 26 Mart'ta sona erecek oyunlarda 86 sporcu temsil edecek.

  • Eskişehir'de 130 Okul Servisi Denetlendi, 2 Araça Cezai İşlem Uygulandı
    11:04 Eskişehir'de 130 Okul Servisi Denetlendi, 2 Araça Cezai İşlem Uygulandı

    Eskişehir'de polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, 130 okul servisi kontrol edildi. Denetimler sonucunda kusurlu bulunan 2 araç ve sahibine 4 bin 641 TL para cezası kesildi.

  • 2023-2024 Av Dönemi Avcılık Sezonu Kapandı
    11:04 2023-2024 Av Dönemi Avcılık Sezonu Kapandı

    Niğde Valiliği, 2023-2024 Av Dönemi av sezonunun 3 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde kapandığını duyurdu. Açıklamada, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladığından dolayı Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının ortalarına kadar avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu belirtildi. Yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için vatandaşlardan duyarlılık bekleniyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

  • Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı
    11:03 Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı

    Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Fotoğraf Yarışması başladı. Yarışmanın teması Zeytinburnu olacak ve serbest, foto öykü ve dron kategorilerinde gerçekleşecek. Yarışmaya çevrimiçi olarak başvuru yapılacak.


Advertisement