Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Kardeş ilçe Beylikovada - Son Dakika
Güncel

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Kardeş ilçe Beylikovada

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Kardeş ilçe Beylikovada

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Gelin Kardeş Olalım Projesi" kapsamında Eskişehir Beylikova ilçesine teknik gezi düzenlendi.

03.09.2019 11:06  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Gelin Kardeş Olalım Projesi" kapsamında Eskişehir Beylikova ilçesine teknik gezi düzenlendi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu himayelerinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Gelin Kardeş Olalım Projesi" kapsamında Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Eskişehir Beylikova ilçesine teknik gezi programı düzenlendi. İlk gün Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne giden İlçe Müdürü Canan Otrus eşliğinde 6 teknik personel, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Balkıç ve 8 üretici ile Beylikova İlçe Müdürü Selçuk Uygun eşliğinde, Eskişehir il Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever ile konferans salonunda Gelin Kardeş Olalım Projesi ile ilgili geniş kapsamlı bir görüşme yapılarak ülke tarımına sağlanabilinecek kazanımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. S.S. Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Bilir ziyaret edildi ve ziyarette özellikle iki ilçe arasında hayvancılık ve hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi konularında bilgi alış verişinde bulunuldu. Ziyaretlerin ardından Eskişehir ili Tarihi Odun Pazarı evleri, Porsuk Çayı, Adalar bölgesi ve hamam yolu şehir gezileri yapıldı.

Silaj Paketleme Tesisi

İkinci gün, Beylikova Kaymakamlığını ziyaret eden Konyaaltı heyeti, Kaymakam Abdüllatif Yılmaz ile iki ilçenin karşılıklı tarımsal faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşarak yapılabilecek ortak çalışmalar konularında görüşüldü. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp makamında ziyaret edildi. Başkan Alp, belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Beylikova Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayii Bölgesi'ndeki büyükbaş işletmelerine gidildi ve "Hayvan Atığından Gübre ve Enerji Üretimi Projesi" çalışmaları yerinde incelendi. Ardından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) hibe desteği ile kurulan Beylikova Kalkınma Kooperatifi Mısır Paketleme tesislerinde inceleme yapan heyet, Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve Belediye Başkanı Özkan Alp tarafından tesisisin üretim çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Başkan Alp, verdiği bilgilerde, Silaj Paketleme Tesisinin BEBKA desteği ile gerçekleştirilerek çiftçilerin hizmetine sunulduğunu belirtti. Silaj Paketleme Tesisi sayesinde Beylikova'da silajlık mısır yetiştiriciliğinin artacağını ifade eden Başkan Alp, paketlenen silajın bozulmadan uzun süre muhafaza edilebileceğini, bu sayede hayvan sağlığının korunacağını ve ihtiyaç fazlası silajın dışarıya satılabileceğini, tarımsal ürün ihtiyaçlarının, çiftçilerin uzun süre saklanabilen silajları sayesinde karşılanabileceğini ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın mali destek projesi kapsamında Beylikova Belediyesi tarafından yapımı devam eden ikinci etap güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Tesis hakkında bilgi veren Başkan Alp, "Güneş enerjisi sistemi ile kırsal alanda ve sanayi iş birliği sağlanarak yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştırılacağını ifade ederek, kuru tarım yapılan arazilerinde güneş enerji sistemi ile modern sulama yöntemlerinin kullanılması ile sulanabilir arazi alanlarının arttırılması ve katma değeri yüksek tarım ürünlerinin yetiştirilmesi amaçlandığı ifade etti.

Yine gezi kapsamıda Sultaniye ve Okçu Mahallelerindeki Anadolu Merinosu Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında küçükbaş işletmelere ziyaretler yapıldı. TMR süt çiftliği gezilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

Yem Kırma Ünitesinin incelenmesi gezileri yapıldı

Üçüncü gün, ilçede bulunan Tarım Kredi Süt Fabrikasını ziyaret eden Konyaaltı heyeti, yapılan çalışmalar hakkında Fabrika Müdürü Nihat Tosu'dan bilgiler aldı. S.S. Yeniyurt Emircik, Yalınlı Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri/ Yeniyurt Süt Toplama merkezinin ve Yem Kırma Ünitesinin incelenmesi gezileri yapıldı. Beylikova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce demonstrasyon amaçlı kurulan sebze serasına gidilerek Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Biyolojik Mücadelede kullanılan faydalı böceklerin salınımı yapıldı ve tuzak asımı yapıldı. Örtüaltında polinasyon amaçlı kullanılan bir adet Bambus arısı kolonisi seraya yerleştirildi. Ayrıca Konyaaltı ilçemizden getirilen yöreye uygun kesme çiçeklerden krizantem fidelerinin deneme amaçlı seraya dikimleri yapıldı. Teknik gezilerin ardından son olarak Beylikova Ziraat Odası Başkanı Nuri Altın ziyaret edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Kardeş ilçe Beylikovada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.


Advertisement