Konyalı Avukattan Penguen Dergisine Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Konyalı Avukattan Penguen Dergisine Suç Duyurusu

Konyalı Avukattan Penguen Dergisine Suç Duyurusu

Nurhak Aktaş, Penguen Dergisi Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyusunda Bulundu.

16.02.2011 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KONYA Barosu avukatlarından Nurhak Aktaş, Penguen Dergisi'nde yayınlanan bir karikatürde İslam dinine ve Allah'a hakaret edildiği iddiasıyla derginin sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulundu.

Konya Adliyesi önünde açıklama yapan Nurhak Aktaş 10 Şubat 2011 tarihinde Penguen Dergisi'nde yayınlanan bir karikatürde İslam dinine ve Allah'a hakaret edildiğini iddia etti. Derginin yayınlamasından sorumlu olan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirten Aktaş,'' Penguen isimli mizah ve karikatür dergisinde cami karikatüründe caminin duvarında 'Allah yok din yalan' ibaresinin bulunduğu görülmüştür. Bu ifadenin cami dışı bir yere yazılması karikatüristin kişisel dini görüşünü ifade edebilecekken karikatüristin bu ifadeyi tüm insanlar tarafından kutsal kabul edilen ve bir dinin ibadetlerini gerçekleştirdiği cami duvarına yazması karikatüristin kastının, inandığım ve kutsal saydığım dine hakaret olduğu anlaşılmaktadır'' dedi.

Yine aynı karikatürde camide bulunan bir kişinin Allah ile telefonla konuşmanın çizildiğini de belirten Aktaş,'' Bu konuşmada kişi, tanrıyla konuşarak ricada bulunmuş, teşekkür etmiş ve iyi günler dileyerek mizah anlayışının dışına çıkıp dalga geçme amacı gütmüştür'' diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ:

--------

- Avukatın açıklaması

- Adliyeden genel ve detaylar

Haber-Kamera: Özgür SARI KONYA DHA))

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konyalı Avukattan Penguen Dergisine Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement