Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakiplerini Tanıyalım - Son Dakika
Güncel

Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Konyaspor, I Grubu'nda Red Bull Salzburg, Olimpik Marsilya ve Vitoria Guimarães'le eşleşti.

25.08.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Konyaspor, I Grubu'nda Red Bull Salzburg, Olimpik Marsilya ve Vitoria Guimarães'le eşleşti.

AVUSTURYA'NIN EN İYİSİ

RedBull Salzburg, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'na ilk torbadan dahil oldu. Avusturya Bundesliga ekiplerinden olan kulüp, 1933 yılında Austuria Salzburg adıyla kurulmasına karşın 2005 yılında Red Bull tarafından satın alınarak ismi, renkleri ve logosu değiştirileren Avusturya ekibinin lakabı "Boğalar", maçlarını 30 bin kapasiteli Red Bull Arena'da oynuyor

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Red Bull Salzburg,, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Hibernians'ı geçtikten sonra 3. turda Hırvatistan ekibi Rijeka'ya elendi ve yoluna Avrupa Ligi Play-Off turunda devam etti. Romanya temsilcisi Viitorul'u 4-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup eden Salzburg, adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı. Avusturyalı ekibin uluslar arası en büyük başarısı ise, 1994 yılında oynadığı UEFA Kupası finalidir.

10 Takımlı Avusturya Bundesliga'da 5. hafta geride kalırken, 13 puanı bulunan Red Bull Salzburg, 15 puanlı Sturm Graz'ın ardından 2. sırada yer alıyor. Yaş ortalaması 23,9 olan kadroda öne çıkan isimler ise İsrailli yeni transfer Munas Dabbur ile, Boşnak futbolcu Valon Berisha olarak görülüyor.

GRUBUN FAVORİSİ

I Grubu'na ikinci torbadan giren Olympique de Marseille, maçlarını 67.000 kişilik Vélodrome Stadyumu'nda oynamaktadır.

Fransa Ligue 1'de mücadele eden ve geçtiğimiz sezonu 5. sırada tamamlayan kulüp; ülkesinde 9 kez lig şampiyonu, 10 kez Fransa Kupası galibi, 3 kez Lig Kupası galibi, 3 kez de Şampiyonlar Kupası galibi olmuştur. Mavi Beyazlı ekip, uluslararası arenada ise 1993 yılında Şampiyonlar Ligi'ni, 2005'te Inter Toto'yu kazanmış, 1999 ve 2004 yıllarında ise UEFA Kupası'nda final oynamıştır.

Ülkemizde de forma giyen Mamadou Niang, Didier Drogba, Mathieu Valbuena ve Bafetimbi Gomis gibi yıldızları geçmişte bünyesinde barındıran Marsilya'nın, şu anki kadrosunda Dimitri Payet, Florian Thauvin, Steve Mandanda ve Patrice Evra gibi yıldız futbolcular yer alıyor.

Ligue 1'de geride kalan 3 haftanın ardından 7 puanla 5. sırada yer alan Marsilya, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için 3. turda Belçika ekibi Oostende'yi, Play Off'ta ise Slovenya'dan Domzale'yi eledi.

VİTÓRİA DE GUİMARÃES

Vitória de Guimarães, 1922 yılında Portekiz'in Guimarães şehrinde kuruldu. Renkleri; Siyah - Beyaz'dır. Maçlarını 30,165 kişilik Estadio D. Afonso Henriques'de oynamaktadır. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan takımın, bu sezon ligde oynadığı 3 maçın ardından 3 puanla 11. sırada bulunan Vitoria'nın 25 yaş ortalamalı kadrosunda Paolo Hurtado ve Sebastián Rincón isimleri öne çıkmaktadır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakiplerini Tanıyalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, ikili ticari ilişkileri geliştirme ve işbirliğini daha fazla alanda genişletmenin yollarını arayan temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.


Advertisement