Köpeği Dövüp 4 Metrelik Çukura Atmışlar - Son Dakika
Güncel

Köpeği Dövüp 4 Metrelik Çukura Atmışlar

Köpeği Dövüp 4 Metrelik Çukura Atmışlar

Hakan KAYAKonya, (DHA) - Konya'da 4 metre derinliğindeki çukurda yaralı bulunan sokak köpeği, belediye ekipleri tarafından kurtarılarak Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

05.01.2012 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakan KAYA Konya, (DHA) - Konya'da 4 metre derinliğindeki çukurda yaralı bulunan sokak köpeği, belediye ekipleri tarafından kurtarılarak Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tedavi altına alındı. Sokak çocukları tarafından dövülüp çukura atıldığı sanılan köpeğin 3 gün boyunca aç ve susuz kaldığı, ayrıca arka bacaklarında da kırıklar olduğu saptandı.

Karatay Belediyesi ekiplerine önceki gün akşam saatlerinde, yaklaşık 4 metrelik çukurda bir sokak köpeğinin yaralı halde bulunduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine merkez Karatay İlçesi Mengene Mahallesi'ne giden ekipler boş arazide bulunan çukurdaki köpeği kurtardı. Kurtarılan köpek tedavi için Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürüldü.

Gövdesinde darbe sonucu yaralar oluşan köpeğin sokak çocukları tarafından dövülüp çukura atıldığını sandıklarını anlatan Veteriner Hekim Ramazan Yıldız, Yaptığımız muayene sonucunda köpeğin 3 gün boyunca aç ve susuz kaldığı, arka bacaklarında bulunan kırıklar nedeniyle de yürüyemediği belirlendi. Köpeğin tedavisi sürdürüyoruz. Şu an durumu iyi diye konuştu.

Köpeklere sahip çıkılması gerektiğini belirte Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli ise şunları söyledi

Karatay Belediyesi ekipleri tarafından bir sokak köpeğinin çukura atıldığı yönünde bana bilgi verildi. Ben de belediye ekipleriyle gittim. Olay yerine gittiğimizde köpeğin yaklaşık 4 metrelik bir çukura atıldığını ve yürüyemediğini gördük. Daha sonra belediye ekipleri yaptığı çalışma sonucunda köpeği bulunduğu yerden çıkardı ve beraber Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürdük. Bu zararsız varlıklara nasıl oluyor da bunları yapıyorsunuz. Bunların kimselere zararları yok. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köpeği Dövüp 4 Metrelik Çukura Atmışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement