Kopenhag Belediyesi Yeni Cami Projesine Yeşil Işık Yaktı - Son Dakika
Güncel

Kopenhag Belediyesi Yeni Cami Projesine Yeşil Işık Yaktı

Kopenhag Belediyesi Yeni Cami Projesine Yeşil Işık Yaktı

Kopenhag Belediyesi İmar Komisyonu oy birliği ile yeni cami projesi için Norrebro semtinde yeni imar planı hazırlanmasına onay verdi.

16.03.2015 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kopenhag  Belediyesi İmar Komisyonu oy birliği ile yeni cami projesi için Norrebro semtinde yeni imar planı hazırlanmasına onay verdi. İslam İnanç Toplumu'nun Tomsgaardsvej ve Dortheavej caddeleri köşesinde cami olarak kullanılan eski fabrika binasını yıkarak yerine modern cami inşa etmek için yaptığı müracaatını değerlendiren İmar Komisyonu'nun 11 üyesi oy birliği ile yeni camiye yeşil ışık yaktı. Yeni caminin projesini hazırlayan Danimarkalı Mimar Henning Larsen, belediyenin kararını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Eski fabrika binası yıkılarak yerine modern bir cami ve kültür binası inşa edilecek. Bina Norrebore semtine bambaşka bir görünüm kazandıracaktır" dedi.

Kopenhag Belediyesi İmar ve Çevre Sorumlusu Morten Kabell, tüm komisyon üyelerinin bölgede imar değişikliğine evet demesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni cami inşaatına yeşil ışık yakmakla, İslam İnanç Toplumu'nun projesi önündeki engel aşılmış oldu. Kopenhag çok çeşitliliğe örnek bir şehirdir ve tüm inanç ve kültürlere yer vardır. Hennig Larsen'in mimarisi ile şehrin unutulan bölgesi yeni ve modern bir görünüme kavuşacaktır" diye konuştu.

Komisyondan geçen projenin 15 Ağustos tarihinde belediye meclisinde görüşüleceği ve oylamaya sunulacağı bildirilirken imar komisyonunda üyesi bulunmayan aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin meclis üyesi Carl Christian Ebbesen plana karşı çıkacaklarını söyledi. Christian Ebbesen, "Şayet göçmenlerin ve mültecilerin toplumumuza uyumunu istiyorsan onları camiye göndermek değil, camilerden uzak tutmamız gerekiyor" dedi. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kopenhag Belediyesi Yeni Cami Projesine Yeşil Işık Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement