Köprübaşı Çileği Markalaşma Yolunda - Son Dakika
Güncel

Köprübaşı Çileği Markalaşma Yolunda

Köprübaşı ilçesinde üretimi yapılan çilek için Köprübaşı Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğünden oluşan heyet, markalaşma için çalışmalara başladı.

04.05.2018 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köprübaşı ilçesinde üretimi yapılan çilek için Köprübaşı Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğünden oluşan heyet, markalaşma için çalışmalara başladı.

Köprübaşı Kaymakamı Volkan Hülür başkanlığında gerçekleşen toplantıda, "Köprübaşı Çileği" olarak Türk Patent Kurumuna başvuru yapıldı.

Kaymakam Hülür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köprübaşı'nın bir çilek kenti olduğunu söyledi.

İlçede 3 bin 500 dekar arazide çilek üretimi yapıldığına dikkat çeken Hülür, şöyle konuştu:

"Üretilen çilekler iç piyasada başta İstanbul ve Ankara'ya giderken, dış piyasada başta Rusya olmak üzere bir çok ülkeye gidiyor. Günlük 80 ton arazilerden toplanan çilekler, ilçe merkezindeki yaş meyve alım merkezinden tırlara yükleniyor. Şu anda çilek iç piyasada 3 lira 50 kuruş, dış piyasaya ise 5 liradan satılıyor. Köprübaşı'nda üretilen çileğin markalaşması için belediyemiz ve ilçe tarım müdürlüğümüzden oluşan heyet süren görüşmeler neticesinde "Köprübaşı Çileği" olarak Türk Patent Kurumuna başvuru yapıldı. Hedefimiz ilçemizde üretilen çileğin daha iyi şartlar daha iyi fiyatlarda alıcı bulmasıdır. Köprübaşı gelişen ve büyüyen bir ilçe. Çilek üretim kapasitesini giderek arttırmakta."

Köprübaşı ilçesinde nisan ayı sonunda başlayan çilek hasadının haziran ayı sonuna kadar devam ettiğini belirten Hülür, "İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odamız üretimin artması için çalışmalarını sürdürüyor. Hedefimiz çilek üretimini 15 bin tona çıkarmak. Bu bağlamda kış mevsiminde de seralarda çilek üretimi de devam ediyor " diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köprübaşı Çileği Markalaşma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement