Köprübaşı'nın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Köprübaşı'nın Sorunları Masaya Yatırıldı

Köprübaşı\'nın Sorunları Masaya Yatırıldı

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek sorunları dinledi.

15.01.2012 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek sorunları dinledi.

Toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Zafer Mergen belediye hizmet ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mergen, "Belediyenin gerçekleşen bütçesi 2009 yılında 1 milyon 800 bin TL iken 2010 yılında 2 milyon 600 bin TL, 2011 yılında ise 3 milyon 450 bin TL'ye çıkmıştır. 2012 yılında da tahmini bütçenin 3 milyon 750 bin TL'ye çıkması beklenmektedir. Bu yapılan harcamalar Köprübaşı'nın daha yaşanabilir bir şehir olması için yapılmıştır. Fakat yeterli değildir. İlçemizdeki yaşam kalitesini arttırmak vatandaşlarımıza borcumuzdur ve onların hakkıdır. Bu nedenle sizlerle her yıl bu kahvaltı havasındaki toplantıyı yaparak sorunların masaya yatırılmasını yararlı bulmaktayım ve bu nedenle bu toplantıları aylık mutat toplantılar haline getirmeyi düşünüyorum" dedi.

2011 yılında belediyenin yaptığı ihalelerden söz eden Başkan Mergen, "Bunlar sırasıyla Köprübaşı Belediye Hizmet Binası ve İş Merkezi İnşaat ihalesi 450 bin TL, Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesis İnşaat İhalesi 800 bin TL ve ilçe merkezine döşenen dekoratfi taş ihalesi 120 bin TL 'dir. Hizmet alım ve akaryakıt ihaleleri

bu ihalelerden hariçtir. 2012 yılında da ilçemizin daha yaşanabilir bir şehir olması ve yaşam kalitesinin artmasına her türlü projeyi yapmaya çalışacağız. İlk olarak ilçemize TOKİ için yer tasis edip onlarla görüşüp ikinci TOKİ konutlarını 200 adet yaptırmayı planlıyoruz.

Evsizler için arsa alıp Kaymakamlıkla ortak bir proje ile 60 metrekarelik evler yapıp onlara tahsis etmeyi planlıyoruz. İlçemizde bulunan itfaiye araçları 4 katlı binalar için dizayn edilmiş fakat şu an imarda yapılan değişiklikle 6 katlı binalarımıza da mevcuttur. Bu nedenle itfaiye araçlarımızın yenilenmesi gerekmektedir. Zabıta için yeni bir araç alınması gerekmektedir. Belediyeye ait kantarı özel sektöre kiralayacağız. Sanayi girişine oto galericiler sitesi kurup ilçe merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmayı düşünüyoruz. Nüfusu bizden fazla olan başka ilçelerde Meslek Yüksek Okulu yok iken biz ilçemizde bulunan yüksek okul için ek binalar yapıyoruz ve hatta kedi hizmet binamızı da onlara tahsis edip ek kontenjan almayı planlıyoruz." dedi.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN GEREKLİ YARDIMLARI BEKLİYORUZ"

Sivil toplum kuruluşlarından gerekli yardımları da beklediklerini kaydeden Mergen sözlerine şöyle devam etti: "Yüksek okulun öğrenci sayısının artması ilçe ekonomisini hızlandıracaktır. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için uygun yer aranmaktadır. İlçe merkezinde park sorunu bulunmaktadır, bunu çözmeye yönelik bazı yerlerin özel firmalara kiralanması durumu söz konusudur. Belediyemizin bunca hizmet ve faaliyetine rağmen odalarımız maalesef ilçemiz için faydalı olacak herhangi bir çalışma faaliyet içinde bulunmuyor."

Belediye Başkanı Zafer Mergen'in ardından söz alan Ziraat Odası Başkanı Yakup Gülşen Belediye Başkanı'nın söylediği birlik ve beraberlik mesajlarına bugünlere çok ihtiyaçları olduğunu amacın Köprübaşı için hizmet etmek olduğunu çekişmelerle bir yere varılamayacağını söyleyerek işimiz hizmet gücümüz millet sloganı ile sözlerini tamamladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köprübaşı'nın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement