Köprüde Buluşmalar Onuncu Yaşını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Köprüde Buluşmalar Onuncu Yaşını Kutluyor

Türkiye'den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren Köprüde Buluşmalar 2015 yılında 10'uncu yaşını kutlayacak.

06.01.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen 9 yıl boyunca 29 film projesinin tamamlanmasına katkıda bulunan Köprüde Buluşmalar atölyelerinde uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumları yapılırken, sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum da düzenleniyor.

28 yıldır İstanbul Film Festivali Türkiye Sineması Tema Sponsoru olan Anadolu Efes'in destekleriyle düzenlenen Köprüde Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilen Film Geliştirme Atölyesi, Yapım Aşaması Atölyesi ve Türkiye- Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından pek çok proje destekleniyor. Düzenlenmeye başladığı 2006 yılından bu yana 36 farklı projeye 430 bin Euro'ya yakın kaynak yaratan Köprüde Buluşmalar, 10. yılında da yeniliklere devam edecek.

Köprüde Buluşmalar'dan 10. Yıl Yenilikleri

Köprüde Buluşmalar 10. yılında Film Geliştirme Atölyesi'ne seçilen projelerin yönetmeni yapımcı ve varsa senaristleri için kapsamlı bir eğitim programı düzenleyecek. Mart ayında yapılacak ön hazırlık programına ek olarak Köprüde Buluşmalar atölyelerinde başarı yakalamış filmler de üniversitelerde ücretsiz olarak gösterilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde başlayan Köprüde Buluşmalar gösterimleri yıl boyunca Galatasaray ve Kadir Has gibi üniversitelerde devam edecek.

Köprüde Buluşmalar Başvurular Devam Ediyor

Film Geliştirme Atölyesi'ne başvuru süreci uzatıldı: Son başvuru tarihi 15 Ocak

Köprüde Buluşmalar'ın, 15-16 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek ve yönetmen, senarist ve yapımcılara uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmeyi ve yapım sürecini başlatmak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlayan Film Geliştirme Atölyesi'nin son başvuru tarihi 15 Ocak Perşembe gününe kadar uzatıldı.

Korku, fantastik, komedi gibi farklı türlere de açık olan atölye başvurular arasından seçilecek projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları için her yıl verilen ön hazırlık aşaması ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak bu yıl kapsamlı bir çalışma yapılacak. Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve/veya senaristler uluslararası yapımcı, dağıtımcı, fon, market ve yayın kurumu temsilcileri ile birebir toplantı yapma fırsatını bulacaklar. Atölye sonunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 10.000 dolarlık destek ödülü, Melodika Ses Post Prodüksiyon Ödülü, Fransız Ulusal Sinema Merkezi CNC'nin 10.000 avroluk ödülü ve Akdeniz Film Enstitüsü MFI'nin Senaryo Atölyesi Ödülü, uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından sahiplerini bulacak.

Yapım Aşaması Atölyesi'ne başvurular 2 Mart'a kadar devam ediyor

Projelerin yapım sürecini tamamlamak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlayan Yapım Aşaması Atölyesi başvuruları için son gün 2 Mart. Atölyeye seçilen filmlerin yönetmen ve yapımcıları Köprüde Buluşmalar kapsamında yalnızca profesyonellere (dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanal temsilcileri) açık olacak sunumlar yapacaklar. Atölye sonunda uluslararası jürinin belirleyeceği filmlere, 10.000 dolar Anadolu Efes Ödülü, renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan ve bu yıl ilk defa verilecek olan Color-ist Ödülü ve filmlerin Başka Sinema salonlarında sanal baskı bedelinden (VPF) muaf olarak gösterilmesini sağlayan Başka Sinema Ödülü takdim edilecek.
Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu'na başvurular başladı

Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları'nın işbirliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısı ile oluşturulan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu'na başvurular da başlıyor. İki ülke arasındaki ortak yapımlar için teşvik sunmayı amaçlayan Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu bu yıl 5. kez Köprüde Buluşmalar kapsamında sahiplerini bulacak.

Köprüde Buluşmalar Atölyeleri'nin kazananları ve Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu'nun destek alacak projeler, 16 Nisan Perşembe gecesi düzenlenecek Köprüde Buluşmalar Ödül Resepsiyonu'nda açıklanacak.

Yönetmelik ve başvuru adımları film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl 11'inci kez Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali'nin 34'üncüsü, 4-19 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köprüde Buluşmalar Onuncu Yaşını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement