Köprülü Kanyon'da 1 Milyon Maceracı Beklentisi - Son Dakika
Ekonomi

Köprülü Kanyon'da 1 Milyon Maceracı Beklentisi

Dünyanın hemen her yerinden turist ağırlayan Antalya, macera ve adrenalin arayan misafirlerine rafting yapma imkanı da sunuyor.

01.05.2019 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - Dünyanın hemen her yerinden turist ağırlayan Antalya, macera ve adrenalin arayan misafirlerine rafting yapma imkanı da sunuyor.

Türkiye'nin en önemli rafting rotalarından biri olan Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisindeki Köprüçay, tatil için Antalya'yı tercih eden ve farklı heyecanları denemek isteyenlerin adresi haline geldi.

Kentin kavurucu sıcağında bile dağların zirvelerinden doğduğu için buz gibi soğuk akan ırmaklarında yapılan rafting sezonu başladı.

Köprüçay'a gelen turistler, önce parkur hakkında rehberlerden bilgi alıyor, ardından can yeleği, kask ve su ayakkabısını giyip bot ve kanolara binmek için başlangıç noktasına yürüyor.

Rafting heyecanını doyasıya yaşayan turistler, parkur süresince yüzme molası ve yemek molası veriyor. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki parkuru, 3-4 saatte tamamlayan adrenalin tutkunları, Köprüçay'daki tarihi köprüde de fotoğraf çektiriyor.

Eğlence amacıyla günübirlik yapılan adrenalin dolu bir macera sporu olarak değerlendirilen rafting, yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

"Bu yıl yüzde 30'un üzerinde artış bekliyoruz"

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, AA muhabirine, mart ayının ortasından, havalar güzel gittiği takdirde 15 Kasım'a kadar bölgede rafting yapılabildiğini söyledi.

Sezonu başlattıklarını dile getiren Armağan, "Geçen yıl yerli ve yabancı 700 bin kişiyi ağırladık, bu yıl yüzde 30'un üzerinde bir artış bekliyoruz. Yani ziyaretçi beklentimiz bir milyona yakın" dedi.

En fazla Rusya'dan, ardından Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin raftinge ilgi gösterdiğini belirten Armağan, Ortadoğu ülkelerinden de yoğun misafirlerin geldiğini kaydetti.

Özellikle son yıllarda Türklerin de raftinge ilgi göstermeye başladığını dile getiren Armağan, "Türk misafirlerimizde artış okullar tatile girdiği dönemde yaşanıyor. Yaz sezonunda yüzde 25'lik bir kısmını Türkler oluşturuyor. Özellikle Türk misafirlerimizin gelip bu heyecanı yaşamalarını istiyoruz. Rafting macera sporu anlatılmaz yaşanır." diye konuştu.

Engelli rafting tutkunlarının da olduğunu söyleyen Armağan, tekerlekli sandalyeleri ile gelip, botlara bindirildiğini kaydetti.

Botların 2, 6, 8 ve 12 kişilik olduğunu ve her botta bir rehber bulunduğunu anlatan Armağan, 6 yaşından itibaren isteyen herkesin rafting yapabildiğini belirtti.

Ücretlerin de makul düzeyde olduğunu ifade eden Armağan, "Yerli turistler için yemek, ulaşım ve rafting etkinliği 80 liraya, yabancı turistlere ise 17 avro civarında." ifadesini kullandı.

53 ayrı işletme hizmet veriyor

Köprülü Kanyon'da rafting hizmeti veren 53 işletme olduğunu belirten Armağan, herkesi rafting yapmaya davet etti.

Almanya'dan tatil için Antalya'ya gelen ve rafting heyecanını yaşayan Sabrina Wardenburg, sık sık Antalya'ya geldiğini ama ilk defa rafting yaptığını söyledi. Antalya'yı ve Köprülü Kanyon'u çok beğendiğini dile getiren Wardenburg, "Eşsiz doğa güzelliğinin içinde macera ve adrenalini dorukta hissediyoruz, çok güzel bir spor. İlk defa denedim çok beğendim, sık sık yapacağım." diye konuştu.

İngiltere'den arkadaşı Rebecca St Barbe ile gelen Heather Hughes de daha önce de tatil için Antalya'yı tercih ettiğini belirtti. Denizin, güneşin ve doğanın çok güzel olduğunu anlatan Hughes, raftingin de çok ayrı bir heyecan yaşattığını söyledi.

"Antalya'yı seviyorum, 3 yıldır geliyorum"

Raftingi herkese tavsiye eden Hughes, "Harika bir duygu, Antalya'yı ve raftingi çok seviyorum, 3 yıldır geliyorum." ifadesini kullandı.

Almanya'dan ailesi ile gelen Tommy Leontji de her yıl Türkiye'ye geldiklerini anlattı. Burayı çok beğendiklerini ifade eden Leontji, "Burası bir harika, yılda iki defa geliyoruz. Geldiğimizde de rafting yapıyoruz. Su çok güzel, adrenalin harika." değerlendirmesinde bulundu.

Köprülü Kanyon\'da 1 Milyon Maceracı Beklentisi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Köprülü Kanyon'da 1 Milyon Maceracı Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi
    14:34 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi

    Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Net Zero Cities Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, enerji verimliliği ve finansal destekler konularında bilgi alışverişi yapıldı.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Hemofili Hastalarının Karşılanmamış İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi
    14:23 Hemofili Hastalarının Karşılanmamış İhtiyaçlarına Dikkat Çekildi

    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, hemofili hastalarının yaşam kalitesini iyileştirebilmek adına bakım ve tedavide çeşitli gelişmelerin olduğunu ancak hala birçok karşılanmamış ihtiyacın bulunduğunu bildirdi. Hemofili, dünyada yaklaşık 1 milyon 125 bin, Türkiye'de ise 6 binden fazla kişiyi etkiliyor. Prof. Dr. Demir, Dünya Hemofili Günü dolayısıyla hemofiliyle yaşamaya dair farkındalığı artırmak ve bu alandaki karşılanmamış ihtiyaçlara dikkati çekmek için değerlendirmelerde bulundu.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement