Kore Cumhuriyeti ile Diplomatik İlişkilerin 60. Yılı - Son Dakika
Güncel

Kore Cumhuriyeti ile Diplomatik İlişkilerin 60. Yılı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kore Büyükelçiliği iş birliğiyle hazırlanan "Anadolu Odise" programı kapsamında Konya'ya gelen heyet, Çatalhöyük ve Mevlana Müzesi'ni gezdi.

21.07.2017 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kore Büyükelçiliği iş birliğiyle hazırlanan "Anadolu Odise" programı kapsamında Konya'ya gelen heyet, Çatalhöyük ve Mevlana Müzesi'ni gezdi.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılında iş birliğinin geliştirilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan "Anadolu Odise" programı kapsamında, Konya'ya gelen 27 kişilik Koreli heyeti, Çatalhöyük'teki ören yerini ziyaret etti.

Çatalhöyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Ian Hodder'in rehberlik ettiği gezide, Kore heyeti, fotoğraf çektirdi ve kazıya ilişkin bilgi aldı.

Programa ilişkin bir otelde düzenlenen Çatalhöyük Yuvarlak Masa Toplantısı'nda ise Mevlana Müzesi Müdürü Yusuf Benli ve Hodder, Konya'nın tarihi ve kültürel değerleri ile Çatalhöyük'e ilişkin sunum yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplantıda, 2017 yılının Güney Kore'de "Türk Yılı" ilan edilmesinin, güçlü iş birliği ve dostluk duygularının daha da artmasına vesile olmasını diledi.

Güney Kore'de büyük bir sıcaklık ve misafirperverlikle karşılandıklarını anlatan Akyürek, "Kore insanıyla birçok müşterek özelliğimizin olduğunu görüyorum. Bağlarımızın daha da güçlenmesi için ticari, siyasal, kültürel ilişkilerin yanında biz de Konya olarak Mevlana'nın en önemli eseri Mesnevi'nin Kore diline çevrilmesini arzu ediyoruz. O zaman bir manada neredeyse aynı dille de konuşmuş olacağız." dedi.

Akyürek, katılımcılara Mesnevi hediye etti.

Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Güney Kore'nin eski Ankara Büyükelçisi Chang Yeob Kim, Güney Kore Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee ile akademisyen, gazeteci ve yazarlar katıldı.

Güney Kore heyeti, toplantının ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kore Cumhuriyeti ile Diplomatik İlişkilerin 60. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement