Kore Gazileri Bu Kez Trabzon'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kore Gazileri Bu Kez Trabzon'da Buluştu

Kore Gazileri Bu Kez Trabzon\'da Buluştu

Yazılan bir mektup üzerine yaklaşık 62 yıl sonra Bitlis'te bir araya gelen Kore gazileri Bahattin Öztürk ile Murat Albayrak, bu kez Trabzon'da buluştu

16.09.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonlu Kore Gazisi Murat Albayrak, 62 yıl sonra yazdığı mektup sayesinde Bitlis'te görüştüğü silah arkadaşı Bahattin Öztürk'ü, bu kez Trabzon'da ağırladı.

Gazi Murat Albayrak (79), evinde fotoğraf albümüne bakarken 1950 yılında Kore'de görev yaptığı sırada tanıştığı Bitlisli silah arkadaşı Bahattin Öztürk (86) ile çekilmiş fotoğrafını buldu.

Fotoğrafın arkasındaki adresten yola çıkarak arkadaşına ulaşmaya karar veren Albayrak, Öztürk'e mektup yazdı. Bir süre sonra mektubu alan Öztürk, arkadaşını telefonla arayarak Bitlis'e davet etti.

Bunun üzerine Albayrak, eşi, çocuğu, kardeşi ve bazı yakınlarıyla mayıs ayında Bitlis'in Yolalan beldesi Konaç Mahallesi'nde yaşayan Öztürk'ü evinde ziyaret etti.

Silah arkadaşını Bitlis'te ağırlayan ve hasret gideren Öztürk, yaklaşık 4 ay sonra çocuklarıyla birlikte Trabzon'a gelerek Albayrak ile yeniden kucaklaştı.

Murat Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore Savaşı'nda omuz omuza mücadele verdikleri birçok arkadaşlarının şimdi hayatta olmadığını belirterek, hayatta olan tek arkadaşı Bahattin Öztürk ile bundan böyle sık sık bir araya gelmeye çalışacaklarını söyledi.

Albayrak, "Bizim bu yaptığımız barışa destektir. İnşallah barış olur. Kürtler de inançlı insanlar. Hiç bu insanların ayrılığı olur mu? Bunlar ayrılık yapar mı? Ben de Kürtler ile yaşamayı arzu ederim" dedi.

Bahattin Öztürk ise Kuran-ı Kerim'in Hucurat Suresi 10. ayetini okuyarak, "Böyle bir buluşmada emeği geçen herkese şükran borçluyum. Kuran-ı Kerim'de belirtildiği gibi bütün müminler kardeştir. Biz Müslümanız, düşman değiliz, hepimiz kardeşiz" diye konuştu.

Albayrak'a Kore'deki yüzbaşıları Cemalettin Hacıosmanoğlu'nu soran Bahattin Öztürk, Hacıosmanoğlu'nun öldüğünü öğrenince duygulandı.

Murat Albayrak, yüzbaşı Hacıosmanoğlu'nun Kore'den dönünce Giresun'da jandarma bölük komutanlığı yaptığını anlatarak, "Birkaç yıl önce vefat etti. Kore'de birlikte olduğumuz diğer Trabzonlu arkadaşlarımın hepsi vefat etti. O dönem tanıdığım arkadaşlarım arasından sadece Bahattin Öztürk kaldı" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kore Gazileri Bu Kez Trabzon'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement