Kore Gazisi, 61 Yıl Sonra Savaştığı Yerleri Görecek - Son Dakika
Güncel

Kore Gazisi, 61 Yıl Sonra Savaştığı Yerleri Görecek

Kore Gazisi, 61 Yıl Sonra Savaştığı Yerleri Görecek

Balıkesirli Kore Gazisi 82 yaşındaki İbrahim Demirel, Kore Savaşı'nın 63'üncü yıldönümü kapsamında, Güney Kore Cumhurbaşkanlığı'nın daveti üzerine, bu ülkeye gidecek.61 yıl sonra savaştığı yerleri tekrar görecek olmanın heyacanını yaşayan...

22.07.2013 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesirli Kore Gazisi 82 yaşındaki İbrahim Demirel, Kore Savaşı'nın 63'üncü yıldönümü kapsamında, Güney Kore Cumhurbaşkanlığı'nın daveti üzerine, bu ülkeye gidecek. 61 yıl sonra savaştığı yerleri tekrar görecek olmanın heyacanını yaşayan Demirel, yola çıkmadan önce Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz ile birlikte, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ne bağlı Kayıkçı Köyü'nde çiftçilik yapan 9 çocuk, 38 torun sahibi Kore Gazisi İbrahim Demirel'e, 3 yıl önce dönemin Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'tan Kore Savaşı'nın 63'ncü yıldönümü törenleri için davet mektubu geldi. 24 Temmuz'da törene katılmak için Güney Kore'ye gidecek olan Balıkesirli Kore Gazisi Demirel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz ile birlikte Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti. Vali Turhan'a, Türkiye'nin 81 ilinden seçilen gazilerle birlikte 61 yıl sonra savaştığı topraklara gideceğini anlatan Demirel, büyük heyecan yaşadığını söyledi.

1951 yılında katıldığı Kore Savaşı'ndan bir yıl sonra Kurmay Albay Sırrı Acar komutasındaki 3'ncü Değiştirme Tugayı'na görevini devretmelerinden sonra döndüklerini belirten gazi Demirel, "Kore'de 3 cephede savaştım. defalarca ölümden döndüm. Bir defasında kurşun 5 santim yanımdan geçti. Bir defasında da yemek yediğimiz sırada yakınımızda havan topu patladı. 150 arkadaşımın şehit olduğunu öğrendim. Kore'ye gittiğimde ilk ziyaret edeceğim yer şehitlik olacak. Başta silah arkadaşlarım olmak üzere tüm şehitlerimize dua edeceğim. Savaştığım yerleri dolaşacağım. Belki o bölgeler büyük değişime uğramıştır ama oraya tekrar gitmenin heyecanını yaşıyorum. Bana gelen davet mektubunda, ölen Cumhurbaşkanının ismi vardı. Şimdi Cumhurbaşkanı değişti. O'na da teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Turhan da gazi Demirel'e heyecanına ortak olduğunu belirtip, "Sağlıkla git, sağlıkla gel. En büyük temennimiz bu. Balıkesir'i en iyi şekilde temsil edeceğinize eminim" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kore Gazisi, 61 Yıl Sonra Savaştığı Yerleri Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement