Körfez'de gönüllü eller 50 bin maske üretti - Son Dakika
Yaşam

Körfez'de gönüllü eller 50 bin maske üretti

Körfez\'de gönüllü eller 50 bin maske üretti

Körfez Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan ve tamamı gönüllülük esasıyla çalışan 50 kişilik ekip, bugüne kadar 50 bin maske üretti.

13.05.2020 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan ve tamamı gönüllülük esasıyla çalışan 50 kişilik ekip, bugüne kadar 50 bin maske üretti.

Körfez Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan ve tamamı gönüllülük esasıyla çalışan 50 kişilik ekip, maske üretimini sürdürüyor. Korona virüs salgınının başladığı ilk günden itibaren gönüllü olarak vatandaşların maske ürettiği alanda, ilk olarak Körfez Devlet Hastanesi için başlatılan üretim tüm kamu kurumları için gerçekleştirilmeye başlandı. Bugüne kadar üretilen 50 bin maske 10 bin sağlıkçı ve vatandaşlara dağıtıldı.

Maske üretimin yapıldığı alanı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Halkımızın sağlığını korumak için canla başla çalışan Sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımız için gönüllü olarak maske üretimi gerçekleştiren Körfez Kent Konseyimizi ziyaret ederek çalışmaları yerinde görmek istedik. Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar bu mücadelede herkesin birlik ve beraberlik içerisinde, koordineli bir şekilde sahada olduğunu görebiliyoruz. Bundan dolayı da tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Körfez'de gönüllü eller 50 bin maske üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    13:26 Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde Aylin Karaca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, kendi imkanlarıyla Menteşe Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan sürücünün durumu iyi.

  • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı
    13:23 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan bir şahin, tedavi edilmek üzere Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Yaralı kuşun tedavisinin ardından doğaya salınması planlanıyor.

  • Ağrı'da infial yaratan görüntü! İmam çocukları tekme tokat dövdü
    13:23 Ağrı'da infial yaratan görüntü! İmam çocukları tekme tokat dövdü

    Ağrı'nın Diyadin ilçesinde görev yapan bir imamın çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Video büyük tartışma yaratırken, olayın gündeme gelmesinin ardından resmi makamlardan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

  • Refüjü aşıp karşı yola geçti, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu
    13:16 Refüjü aşıp karşı yola geçti, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu

    Zonguldak'ta meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil refüjü aşarak karşı yola geçti. Sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • Aydın'da Yeni Doğum Yapan Köpek Kasabı Uyutarak Eti Çaldı
    13:15 Aydın'da Yeni Doğum Yapan Köpek Kasabı Uyutarak Eti Çaldı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan bir sokak köpeği, yeni doğum yaptığı bilinen yavruları için et çalmak amacıyla bir kasabı uyutmayı başardı. Çevredeki vatandaşlar köpeğin durumunu bildikleri halde müdahale etmeyerek köpeğin aldığı et parçasıyla yuvasına dönmesine izin verdi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Trafik Denetimi Yaptı
    13:13 Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Trafik Denetimi Yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ile gerçekleştirilen 'Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor' uygulamasına katıldı.

  • Yozgat'ta Terzilik Mesleği Tehlikede
    13:07 Yozgat'ta Terzilik Mesleği Tehlikede

    Yozgat'ta 71 yıldır terzilik yapan 82 yaşındaki Yaşar Özayan, çırak bulamadıklarını ve mesleğin yok olmaya başladığını belirtiyor. Terzilik mesleği, hazır giyim karşısında ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyor. Çırak bulamayan terziler, kendilerinden sonraki nesillere mesleği öğretememenin huzursuzluğunu yaşıyor. Yaşar Özayan, terzilik mesleğini 71 yıldır aynı heyecanla sürdürdüğünü ve mesleği yapabilecek çırak bulamadıklarını dile getiriyor.

  • Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti
    13:04 Isparta'da Namazda Kalp Krizi Geçiren Adam Hayatını Kaybetti

    Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan Devlethan Camii'nde akşam namazı sırasında kalp krizi geçiren Barış Aşık, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı
    12:59 Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Balkiraz Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi'ndeki bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılmak üzere çalışma başlatıldı.

  • Adana'da elektrikli bisiklet kazasında hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği sezaryen ile kurtarıldı
    12:57 Adana'da elektrikli bisiklet kazasında hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği sezaryen ile kurtarıldı

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisikletten düşen 9 aylık hamile kadın otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Ancak bebeği sezaryen ile alınarak hayata tutundu. Kazanın ardından kadının cenazesi Suriye'ye gönderilmek üzere morgdan alındı.

  • Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı
    12:56 Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı

    Karaman'da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü, otomobile çarparak yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı
    12:55 Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, 25 yılın ardından görevinden ayrıldı

    Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcılar Derneği Başkanı İsvandiye Altun, servisçilik sektöründe 25 yılını tamamladığını ve 19 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Altun, sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini belirtti ve derneğe emeği geçenlere teşekkür etti. Servisçilik mesleğinin zorluklarına değinen Altun, meslektaşlarına başarılar diledi ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.


Advertisement