Korkmaz'dan Beypazarı'nda İnceleme - Son Dakika
Güncel

Korkmaz'dan Beypazarı'nda İnceleme

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Beypazarı ilçesinde incelemelerde bulundu.

15.11.2017 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, Beypazarı ilçesinde incelemelerde bulundu.

Korkmaz, beraberinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici ile havuç üretimi yapılan tarlada ve genç çiftçilere sağlanan hibe kredi desteğiyle kurulan istiridye mantarı yetiştirilen serada inceleme yaptı.

Otuz bin lira krediyle kurulan serada yılda dört defa ürün alındığını ve istiridye mantarının kilosunun 10 liradan satıldığını öğrenen Kormaz, Mehmet Nacak'a ait tarlada yaptığı incelemede ise havuç denildiğinde ilk akla gelen yerin Beypazarı olduğuna ve ilçenin sebze üretimiyle ön plana çıktığına işaret etti.

Korkmaz, bu yıl havuçta verimin oldukça iyi olduğunu ve para ettiğini bu yüzden de çiftçinin mağdur olmadığını kaydetti.

İlçe merkezinde toplantı düzenleyen Korkmaz, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Her zaman üreticinin yanında olduklarını ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl süne ile iyi mücadele edildi ve verim iyi oldu. Çiftçinin kaliteli mal ve ürün yetiştirmesini istiyoruz. Tohum desteklemesinde bulunuyoruz. 2001 yılında 30 bin ton olan tohum üretimimizi 55 bin tona çıkardık. Bakanlığımızın milli tarım politikası var. Biz de bunun üzerinde duruyoruz ve bunun en önemli meselesi de yerli tohum meselesidir, yerli tohum önemli. Ankara bir tarım şehridir. Ankara'dan 20 kilometre uzaklaştığınızda verimli tarım arazileri görürsünüz. Ankara'mızda 12 milyon dönüm tarım arazisi var. Koyun yetiştirmede Ankara 5. sırada, tavukçulukta 7. sırada olan bir ilimizdir. Beypazarı ilçesinde tarımın, sebzenin her çeşidi üretiliyor. Ankara ceviz üretiminde biraz geride ve cevizde açığımız olduğunu biliyoruz. Bir takım çalışmalar yapılıyor ve Beypazarı ilçesinde 16 çeşitli türde bahçeler kurulması planlanıyor."

Bazı çiftçiler, ilçede termal su ile ısıtılan sera kurmak istediklerini, buna yardımcı olunmasını istediler.

Korkmaz, termal kaynaklı su ile ısıtılan seralara destek verebileceklerini ve örnek bir sera yapabileceklerini kaydetti.

Korkmaz, bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da hibe kredi desteklerinin bulunduğunu hatırlatarak müracaat edilmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Korkmaz'dan Beypazarı'nda İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement