Korkut Köyü Sulama Suyu Tesisine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Korkut Köyü Sulama Suyu Tesisine Kavuştu

Korkut Köyü Sulama Suyu Tesisine Kavuştu

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden sulama tesisi çalışmaları aralıksız sürüyor.

05.09.2013 09:21  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden sulama tesisi çalışmaları aralıksız sürüyor.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde 2013 yılı yatırım programına alınan Zara ilçesine bağlı Korkut köyünde sulama tesisi çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, toprak ve su kaynaklarının verimli kullanılması ve korunması açısından yapılan çalışmaların Sivas tarımı için son derece önemli olduğunu söyledi. Tarımsal sulama projelerinin kırsalda üretim potansiyelini artırarak, gelir ve istihdama katkı sağladığına vurgu yapan Keskin, bu çerçevede korkut Köyüne yapılan sulama tesisinin yerleşim yerinin önemli eksikliğini gidereceğini belirtti.

Korkut köyünde mevcut sulama tesislerine ilave yapılan Sulama Suyu Tamamlama Projesiyle toplam bin 423 dekar tarım arazisinin sulu tarıma açılacağını kaydeden Keskin, projenin toplam 304 bin 440 TL'ye mal olduğunu ifade etti.

Vatandaşların yapılan bu hizmetlerden son derece memnun olduğunu ifade eden Keskin, "Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bu güzel projeleri çok arzu ediyor. İl Özel İdaresi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak imkanlar ölçüsünde sulama tesisi çalışmalarına devam edeceğiz." diye konuştu.

Korkut köyü muhtarı Selahattin Dindar ise, "Yapılan hizmetlerden dolayı İl Özel İdaresi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkut Köyü Sulama Suyu Tesisine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement