Korkuteli Emniyeti'nden Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Emniyeti'nden Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri

Korkuteli Emniyeti\'nden Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu öğrencilerine madde bağımlılığı, bağımlılığının zararları ve korunmanın yolları konulu seminer düzenlendi.

19.02.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu öğrencilerine madde bağımlılığı, bağımlılığının zararları ve korunmanın yolları konulu seminer düzenlendi.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen seminere Komiser Celaleddin Çakır, Polis Memuru Armağan Salih Savaş ve Korkuteli Toplum Destekli Polis Memuru İbrahim Savran'ın ile öğrenciler katıldı. Polis memuru Armağan Salih Savaş, esrar, eroin gibi bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin zararlarını öğrencilere anlattı. Madde ve madde bağımlılığı, bağımlılığın gelişimi konularında bilgiler veren polis memuru Armağan Salih Savaş, maddenin sinir sistemini çökerten, sosyal problemlere yol açan, kişiyi kendisine köle eden yapay veya doğal kimyasallar olarak tanımladı.

ELDE EDİLEN GELİR TERÖR FİNANSMANINDA KULLANILIYOR

Bağımlılığın, beynin hasar görmesi başta olmak üzere felç, kanser, kalp krizi gibi birçok sağlık sorununa yol açtığını belirten Savaş, uyuşturucu madde ticaretinde elde edilen gelirin terör finansmanında kullanıldığını söyledi. Uyuşturucu bağımlısı birçok kişinin sadece bir kere kullanmasının ardından bağımlı hale geldiğini kaydeden Savaş, uyuşturucu tacirlerinin kişileri bağımlı yapmak için ilk başlarda birkaç kere bedava madde verdiğini söyledi.

Tedavi için kişinin kendisinin istekli olmasının ve kendisini hazır hissetmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Savaş, önleyici tedbirler konusunda kötü arkadaş grubuna katılmamak, madde kullanma kültürünün filizlendiği yerlerden uzak durmak, tanınmayan kişilerin ikramlarını kabul etmemek konusunda uyarılarda bulundu.

MYO Müdürü Prof.Dr. Murat Soner Balcıoğlu ise, konferansın verimli geçtiğini ifade ederek, Komiser Celaleddin Çakır, Polis Memuru Armağan Salih Savaş ve Korkuteli Toplum Destekli Polis memuru İbrahim Savran'a teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Emniyeti'nden Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement