Korumalı Futbol Milli Takımı Yalova'da Kamp Yapıyor - Son Dakika
Spor

Korumalı Futbol Milli Takımı Yalova'da Kamp Yapıyor

Korumalı Futbol Milli Takımı, 2019'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na yönelik hazırlıklarını Yalova'da sürdürüyor.

20.09.2018 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korumalı Futbol Milli Takımı, 2019'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na yönelik hazırlıklarını Yalova'da sürdürüyor.

Atatürk Spor Kompleksi 1 Nolu Amatör Futbol Sahası'nda 50 sporcu ve 9 antrenörle çalışmalarına devam eden milli takım, 22 Eylül Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Rusya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Korumalı Futbol Milli Takımı Genel Koordinatörü Erdem Özsalih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayı içerisinde 2 hazırlık maçı oynayacaklarını belirtti.

Özsalih, ilk hazırlık karşılaşmasını 22 Eylül Cumartesi günü Rusya ile İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacaklarını kaydederek, "İkinci maçımız İspanya'yla, Madrid'e gideceğiz. Bu sene için yaz dönemi hedefimiz, hazırlıklarımızı bu 2 müsabaka ile tamamlamak. Akabinde önümüzdeki yıl resmi turnuvalarda Avrupa Şampiyonaları düzenlenecek ve orada ülkemizi temsil etmek için geçen yıl başlattığımız hazırlık dönemini bu yıl devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Milli takımın uzun bir aranın ardından ilk kez toplandığını belirten Özsalih, şunları kaydetti:

"Sırbıstan ile bir hazırlık maçı oynadık. Güzel bir hazırlık döneminin ardından yine bir hafta 10 gün süren hazırlık programının ardından Sırbistan'da rakibimizle karşı karşıya geldik. Başlangıç için çok iyiydi, olumluydu. Sırbistan güçlü Avrupa'da bu sporda önemli bir pozisyonda olan bir takım. Kafa kafaya mücadele sonrası küçük bir farkla maçı kaybettik.

Hedefimiz, Türkiye'de uzun yıllardır oynanan, belli bir aşama kaydetmiş, özellikle üniversiteler tarafından çok yaygın olarak lisanslı sporcu çıkaran bu branşta, ülkemizi uluslararası düzeyde milli takımlar seviyesindeki müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek."

Milli sporcu Ateş Akkor da milli takımın geçen sene, yaklaşık 5 yıl aradan sonra yeniden kurulduğunu anımsattı.

Akkor, "Geçen seneye göre hepimiz çok iyi ilerleme katettik. Hem oyuncular olarak hem koç kadrosu her açıdan. İyiye gideceğini de düşünüyorum. Sanırım hedef seneye veya ondan sonraki sene Dünya Şampiyonası. Onun için hazırlanmaktayız." ifadelerini kullandı.

Korumalı Futbol Milli Takımı'nın Yalova kampı, 23 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Korumalı Futbol Milli Takımı Yalova'da Kamp Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement